Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Güzel ama küstah, saygısız.
Gönderen : Yıldız
Tarih : 11/29/2019 8:45:52 AM


.

Merhaba Efendim,

İnsanların dış görünüş ve fizik özellikleriyle karakterleri arasında bir ilgi olduğunu biliyoruz. Ancak zaman zaman fiziksel güzelliğin çok önem kazandığını da görüyoruz. Yıllarca önceydi, siz bir sohbetinizde Almanya’ya gittiğinizde Hamburg’da bir parka uğradığınızı, aynı bankta oturan ancak sima olarak hiç de güzel olmayan, yüzü bozuk bir hanımla tanıştığınızı anlatmış ve şimdi imkanım olsa yine Almanya’ya giderek o hanımla sohbet edebilsem, o sohbetin guzelliğini hala unutamadım diye anlatmıştınız. Ancak bugün özellikle gençler doğrudan dış görünüşe göre kararlar alıyorlar. Aileler de özellikte genç çiftlerde yüz güzeliğini öncelikli olarak önemsiyorlar. Siz bu konuda neler söylemek istersiniz? Yüz güzelliği veya fizik güzelliği nereye kadar önem ifade eder insan ilişkilerinde, görüşlerinizi almak istedim.

Selam, hürmet ve sevgilerimle efendim...

Yıldız

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------------
Sayın Yıldız Hanım,

Kıymetli yavrum, tarih boyunca insanların üzerinde durdukları bir konuyu ele almışsın. Fiziksel güzellik mi, mana güzelliği mi? Tabi şahsa göre değişiyor. Siz benim fikrimi sormuşsunuz. Onun için ben de kendi düşüncelerimi anlatacağım.

Efendim, bir atasözü vardır: “Çirkin ile bal yenmez, güzel ile taş taşı” derler. Derler ama ben öyle düşünmüyorum. Eğer fiziksel güzelliği olan bir insan mana güzelliğinden mahrumsa bu neye yarar? Herhalde tahammül edilmez bir durum olur. Fiziksel güzelliği mana güzelliği tamamlamıyorsa ona ne kadar tahammül edilebilir? Güzel ama kaba, güzel ama saygısız, küstah, güzel ama edepten yoksun, güzel ama zerafet ve incelikten mahrum bir insan bana göre hiç tahammül edilemeyecek, çekilemeyecek, taşınamayacak bir insandır. Fiziksel güzelliğe üç beş günde doyulur. Ama mana güzelliğine bir ömür boyu da o ilişki sürse doyulmaz, bıkılmaz, usanılmaz. Bilakis o ilişki her gün yeni anlamlar, yeni güzellikler, yeni ihtişamlar kazanır. Benim görüşüm bu. Bu çağda bu görüşün pek taraftar toplayacağını da sanmıyorum. Ama neylersiniz ki ben böyle düşünüyorum.

Bir nişan, bir nikah haberi duyuluyor. İlk sorulan soru şu: “Kız güzel mi, oğlan zengin mi?” İnanın bu soru beni tiksindiriyor. Utanç verici bir soru. Sanki kadında tek meziyet güzellikmiş gibi. Ben hayatımda öyle güzel hanımlar gördüm ki on dakika sonra onlarla yan yana olmak bir çile, bir ıstırap oluyor. Küstah, saygısız, edepten mahrum, incelikten uzak bir kadın isterse dünya güzeli olsun insana eksi elektrikten başka ne verebilir?

Kıymetli yavrum, sorduğun için bunları anlatıyorum. Katılıp katılmamakta özgürsün. Karar senin. Yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]