Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sonsuzluk kervanı...
Gönderen : "Muhsi"
Tarih : 12/2/2019 9:51:55 AM


.
Selam üzerinize olsun, Muhterem Efendim, Anlayabildiğim kadarıyla zamanında tüm tarikatların pîri olan Gavs-u'l Azam Abdulkadir Geylani K.S. hazretleri, vefatından sonra emanetlerini Muhammed Bahauddin Hazretlerine bırakmıştır. O günden bu güne Nakşibendilik süregelmektedir..

Edepsizlik addetmezseniz, bir kaç sualim olacak sizlere.. Yüce Rabbimin dostları elbette vardır. Öğrenmek istediğim, her dostu, bir tarikatta mıdır? Her dostu irşad vazifesi gibi ağır ve mesuliyetli bir vazifeyi üstlenmiş midir? Tarikatta olmadan kendi kendine yetiştirebilmek mümkün müdür?

İnşallah anlatmak istediklerimden daha fazlasını anlatmaya muvaffak olabilmişimdir, büyüğüm. Selam ve dua ile...

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------------
Sayın Muhsî,

Kıymetli yavrum, mesela Hindistan’a gittiniz, geziyorsunuz. Bir de Himalaya’ya çıkalım dediniz. Bir rehber olmadan çıkmak mümkün mü? Bugün, irili ufaklı binlerce takım var. Ama dikkat ederseniz herbirinin bir yol göstereni, bir antrenörü vardır. Bu olmadıkça takım futbol oynamasını nerden öğrenecek? Bazı televizyon kanallarında grup halinde cimnastik yapılıyor. Hepsinde bir yol gösteren var. Bu nedenlerle yetişmek, tekamül etmek isteyenler için de bir antrenör gerekmez mi? Allah’a yaptığı iyiliklerle, ibadetlerle yaklaşan Allah dostları vardır. Onların küçük yaştan itibaren tek düşünceleri hep insanları sevmek ve onlara hizmet etmek, yardımcı olmak, ellerine ne geçerse maddi, manevi onu paylaşmak olmuştur. Onlar kendilerinden çok başkalarını düşünürler. Yerine göre ekmeklerini bölüşürler. Yerine göre yalnız insanların, mustarip insanların gözyaşını paylaşırlar. Ama onların içinde yol gösterici olan da vardır, olmayan da. Hepsini aynı kategori içinde düşünemeyiz. Ama hepsi güzel insanlardır. Sevgi, saygı, tolerans onların ana ilkeleri olmuştur. Allah onlardan razı olsun.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]