Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Buz üstünde yürümek.
Gönderen : Osman
Tarih : 12/2/2019 11:06:15 AM


.
Efendim,

Yurtdışı seyhatlerim sırasında ecnebi bir hanımla tanıştım ve ona çok saygı duydum. Onunla evlenmeyi düşünüyorum ancak bu hanım bir hristiyan. Bu şartlarda onunla evlenebilir miyim, dinen bir mahzuru var mıdır? Bana neler tavsiye dersiniz?

Hürmetlerime...

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-------------------------------------------------------------------------
Sayın Osman Bey,

Kıymetli yavrum, bir yurt dışı gezinde ecnebi ve hristiyan br hanımla tanışmışsın. Ona saygı duymuşsun. Belki sevgi de duydun. Onunla evlenmeyi düşünüyorsun. Diyelim evlendiniz, evliliğin ilk günleri tatlı bir romantizm içinde geçti. El ele tutuştunuz, ona şiirler okudunuz, güzel iltifatlar ettiniz, beraber olmanın güzelliğini yaşadınız. Buraya kadar iyi güzel. Ama çocuk olduktan sonra ne olacak? Açık konuşalım ben de şiir dolu, romantik bir insanım. Buraya kadar iyi, güzel. Ama çocuğun yetişmesi nasıl olacak? Anne doğal olarak çocuğu hristiya yapmak isteyecek, baba eğer inanan, şerefli, namuslu bir insansa müslüman yapmak isteyecek. Haydi bakalım, çık işin içinden.

Aklı sıra çağdaş, ilerici geçinen bir takım beyinsiz yaratıklar “Efendim” diyorlar, “iki taraf da tolerans gösterir, geçinir giderler”. Buraya kadar iyi, güzel. Şimdi o cici beylere soruyorum: “Çocuk doğduktan sonra ne olacak?” Onun için nasıl cevap vereceğimi tahmin etmişsinizdir. Aslında bu sorunun cevabını siz de biliyordunuz. Eğer bilmiyorsanız yazıklar olsun.

Durum böyle efendim, artık karar sizin. Buz üstünde ne kadar yürünür, onun cevabını siz verin.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]