Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Toprağa ne ekersen onu biçersin, insan ruhu da öyle.
Gönderen : Ersin Ak
Tarih : 12/2/2019 10:43:52 PM


.
Sayın hocam saygılar sunarım,

Acaba küçük çocuklara açık kıyafetler giydirilmesi mahzurlu mudur? İlerki yaşlarda onları etkileyebilir mi? Yoksa nasıl olsa daha yaşları küçük diye bu gözardı edilebilir mi? Bazan da kız çocuklarına makyaj da yapılıyor bunların mahzuru olmaz mı? Bu konuda yakın çevremle aramızda zaman zaman itilaf oluyor o nedenle sizden görüşlerinizi almak istiyorum eğer lütfederseniz?

Selam ve saygılarımla...

Ersin Ak

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
------------------------------------------------------------------------
Sayın Ersin Ak,

Kıymetli yavrum, bizim çocuk eğitiminde yaptığımız en büyük hata onları o çocuktur, bilmez, anlamaz diyerek onun yönelişlerini negatife çevirmek oluyor. Şimdi isimlerini yazmayalım bazı sanatçı geçinen sapıklar var. Bunları inceleyecek olursanız ana kurbanı olduklarını görürsünüz. Şimdi bir erkek çocuk küçük yaştan itibaren kız gibi büyütülüyor. Saçları uzatılıyor, kız çocuğa giydirilen giysiler giydiriliyor. Bu suretle onların içdünyalarında bir cinayet işleniyor. Ve ortaya bir müstakbel sapık çıkartılıyor. İleride bazı doktorlar sırf paraya taptıkları için güya bu zavallıları ameliyat ediyorlar. Ne biçim ameliyattır ki dangıl dungul sesiyle, davranışlarıyla tam bir erkek olan kurban topluma kadın gibi sunuluyor. Hiç alakası yok. Bunlar sahtekarca yapılan ameliyatlar. Ve ortaya ne yazık ki artık şifası olmayan, dönüşü olmayan bir sapık çıkartılıyor. Hayatta herşey böyle. Ne verilirse çocuğa küçük yaşta veriliyor. O çocuk, aklı ermez diyenler aptal, geri zekalı, ne hayatı, ne insanı tanımayan zavallılar.

Japonlar çok küçük yaştan itibaren çocuklarına sanki onlar bir hükümdarmış gibi saygıyla davranıyorlar, şahsiyet sahibi bir insan ancak böyle bir eğitimden sonra ortaya çıkabiliyor. Aman dikkatli olalım, kendimiz temiz, asil, güzel davranışlarla çocuklarımıza örnek olalım. Ve böylece hem cemiyetimize, hem dünya kültürüne saygın bir insan örneği gösterelim.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]