Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Aile ve çocuk bir bütündür
Gönderen : Jale Gümüş
Tarih : 12/2/2019 10:51:50 PM


.
Efendim,

İzninizle bir sorumu dile getirmek istiyorum.

Evlilik öncesi karar verirken ailesi, soy ve sop özellikleri araştırılmalı mıdır? Evlenilecek kişinin karakteri beğenilse bile ailesi ve yetişme ortamı hakkında olumsuz bir görüş oluşsa bu konuda nasıl hareket edilmelidir?

Sonsuz hürmetlerimle.

Jale Gümüş

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-------------------------------------------------------------------------
Sayın Jale Gümüş,

Kıymetli yavrum, evlenilecek insan kadar onun ailesi de önemlidir. Hiçbir insanı ailesinden soyutlayamayız. Bazı kimseler diyorlar ki “Aileden bana ne? Ben, o ailenin kızını veya oğlunu alırım, aileye sırtımı dönerim”. Kimse darılıp gücenmesin, bunlar hayat tecrübesi olmayan insanların boş sözleridir. Sonra gerçeği anlarlar ama iş işten geçer. Bir de ailedeki bazı negatif yönler ister istemez çocuğu da etkiler. Eskiler, “Kenarına bak bezini al, anasına bak kızını al” derlerdi. Lütfen çocukça, boş, saçma sapan iddialarla hayatınızı berbad etmeyin. Siz, ailenin çocuğunu aileden koparamazsınız, soyutlayamazsınız. Bunlar hep boş sözler olarak havada kalır. Bu konuda söyleyeceklerim bu kadar. Yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]