Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : "Kanaat, tükenmez bir hazinedir." Hadis-i Şerif
Gönderen : Yasemin
Tarih : 12/12/2019 12:32:46 AM


.
Sevgili Sabri amcacığım. nasılsınız, inşallah iyisindir. ben sağlığınıza duacıyım. siz huzur mutluluk veriyorsunuz. beni hatırlarsınız umarım. eşimden ayrıldım onun karakterini anlattım. çok soysuz biri demiştiniz. çokdoğru tespitiniz. ama ben maddi manevi sıkıntılar hep üst üste geliyor ben ne kadar sıkıntıdaysam o ahlaksız adam keyfinde evlenme hazırlığı yapıyor, Rabbime havale ettim. ahımı hakkımı helal etmiyorum. aslında dürüst ahlaklı helal kazanan biri karşıma çıkarsa evlenmeyi düşünüyorum. dua ediyorum. Rabbimden hayırlısını istiyorum. Sizin de dualarınızı bekliyorum. Sabri amcam benim erkek kardeşim 6 senedir iş bulamadı, çabalıyor ama bir türlü olmadı. siz onada dua edrmisiniz.ne yapacağız maddiyatta çok yoruyor insanı dualarınızı ve cevabınızı beklerim.saygıyla ellerinizden öperim.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-------------------------------------------------------------------
Sayın Yasemin Hanım,

Kıymetli yavrum, kardeşinin nasıl bir iş aradığını hiç anlatmamışsın. Pekala bir büyük markette kasiyerlik olabilir, tezgahtarlık olabilir, bir avukatın yanında ona yardımcı olarak iş bulunabilir, bir büroda yazı işlerine bakabilir. Amerika cumhurbaşkanlarından bir kısmı hayata bulaşıkçı olarak başlamış. Onu medarı iftiharla söylüyorlar. Pekala pazarda limon portakal satılabilir. Bunlar ilk akla gelen işler. Belki kardeşiniz bana kızacak, Sabri Bey beni nerelere layık görüyor diyecek. Ama ben böyle düşünmüyorum. İş, iştir diyorum. Önemli olan alnımızın teriyle, namuslu bir şekilde ekmeğimizi kazanmak. Diyeceklerim şimdilik bu kadar.

Mutlu ve huzurlu bir evliliğin için de dua edeceğim.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]