Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hiç sevmemiş insana ne denir?
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 12/24/2019 10:46:26 PM


.
HİÇ SEVMEMİŞ İNSANA NE DENİR?

"Değerli Türk hikayecisi Sait Faik, “Her şey bir insanı sevmekle başlar” der. Önemli olan o bir insanda başlayan sevginin denize atılan bir taşın mütemadiyen dalgalar halinde büyümesi gibi gittikçe genişleyerek bütün kainatı kucaklamasıdır. Yalnız, bir kişiye duyulan aşk zamanla insanı yozlaştırır. Önemli olan o bir kişiye duyulan sevgiyi yüceltmektir. Evrensel bir çizgiye götürmektir. Biz de Yunus gibi “Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz” dediğimiz zaman “Aşk gelicek cümle eksikler biter” dediğimiz zaman treni rayına oturtmuş oluruz. Sevelim, daha çok sevelim, daha çok sevelim, öyle ki sevgisiz yediğimiz bir lokma ekmek olmasın, sevgisiz içtiğimiz bir yudum su olmasın, sevgisiz üzerine bastığımız bir kum tanesi olmasın.

Bir gün Nasreddin Hoca camide vaaz ediyormuş. Bir adam yaklaşır: Hocam der eşeğimi kaybettim, cemaata bir duyuruver. Hoca peki der sen otur yerine. Eşek birazdan bulunur. Sonra cemaata döner, “içinizde der hiç aşık olmayan var mı?” Arkada direğin önünde oturan bir adam el kaldırır, “Hocam der, ben varım”. Onun üzerine Hoca mütebessim bir şekilde demin gelen adama döner, “müjdeler olsun, der eşeğin bulundu, direğin dibinde oturuyor, al götür.”"

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]