Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsanlara layık oldukları şekilde davranmak gerekir.
Gönderen : Firdevs
Tarih : 12/28/2019 8:55:19 PM


.
Sevgili Sabri Bey babam, son mektubuma sabırla iş aramaya devam et diye cevap yazmıştınız. Nisandan beri iş aramaktan o kadar moralim bozuldu ki, sanki çalışmaktan daha çok yoruldum iş ararken. Üstüne bir de şevkle canla başla çalıştığım yerden haksızlığa uğrayarak çıkarılınca. Sizden gelenler sayfanızda yazdığınız bazı cevaplarda "dünya bir imtihan alanı bu da bir imtihan" diye o hikmetli bakış açınızı biz bir evlat gibi ilgi ve desteğinize muhtaç gönülsohbetlerinin tadını almışlara da naklediyorsunuz. Bu benim tek tesellim ama, en hayırlısından hatta mümkünse emekli olana dek çalışacağım beni iş arama çilesinden ebediyen kurtaracak bir işe benim ve ailemin o kadar çok ihtiyacı var ki ne olur sizin muhterem şahsiyetinizle beraber tüm mesajı okuyan kalpten kardeşlerim duada bulunabilir misiniz. Bunu sizlerden istirham ediyorum. Ellerinizden öpüyorum.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
------------------------------------------------------------------------
Sayın Firdevs Hanım,

Firdevs yavrum, bugün özellikle büyük şehirlerde yüzlerce alış veriş merkezleri var. Birer birer onlara gitsen, desen ki "Efendim, kasiyerlik, tezgahtarlık da dahil bir iş arıyorum. Buna benim ve ailemin büyük ihtiyacı var. Lütfen bana yardımcı olur musunuz." Yüzde yüz eminim, birinden biri buyur kızım, görevine başla, bizim de bir elemana ihtiyacımız vardı, diyecekler. Amerika cumhurbaşkanlarının bir kısmı işe, hayata bulaşıkçılıkla başlamışlar. İnsan mütevazı olacak, gözü yüklerde olmayacak. O zaman hayatta kimse işsiz kalmaz. Bunun yanında çocuk bakıcılığı, yaşlılara, kimsesizlere bakmayı da dahil edebiliriz.

Değerli yavrum, geçen gün Adana Belediyesi 170 çöpçü alınacak diye ilan verdi. Bine yakın üniversite mezunu müracaat etti. Hayat bugün böyle. İş iştir. Ne iş bulursak onu kabullenip çalışmaya başlayacağız.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]