Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sahibi bilmiyor mu-Hatıra.
Gönderen : Siteden
Tarih : 12/31/2019 11:41:42 PM


.
MERHUM NİSA ANNE'DEN ŞAZİYE ANNE İLE İLGİLİ BİR HATIRA
***SAHİBİ BİLMİYOR MU???***
Çok Değerli Dostlar,
Sayfa dostlarımızdan Asuman Altıparmak hanımefendi'nin çok muhterem anneleri Nisa Hanımefendi (fotoğrafta önde solda) -kendisi Hakka vasıl olmuştur-Allah gani gani rahmet Eylesin- Sabri Baba'mızın elini öpre, çok hürmet ederdi. Sabri Baba'mız da ona çok saygı ve sevgi gösterirdi. Merhum Nisa Hanım, zaman zaman sağlığı müsait oldukça Sabri Baba'mızın "Cumartesi Sohbetleri"ne katılırdı. O sohbetlerde hepimiz sırayla bir hatıramızı veya hayata dair bir gözlemimizi paylaşır, Sabri Baba'mız da onun yorumunu bizler için yapardı. Bu sohbetlerden birinde Merhum Nisa Hanım, yakın dostu Şaziye Anne ile ilgili bir hatırasını şöyle anlatmıştı:

"Bir akşam Şaziye Anne ile bir yerden dönüyorduk. Yol boş, ortalık karanlıktı. Arkamızda birden bir ışık parlamaya başladı. Ben bir anlam veremedim, korktum, dönüp bakamadım. Şaziye Anne hemen durumu anladı, heyecanla "Hızır Aleyhisselam geliyor." dedi. Hızır Aleyhisselam bize yaklaştı. Biz de çok hürmet ettik. O aralar epeydir yağmur yağmamıştı, su sıkıntısı vardı. Şaziye Anne kendisinden yağmur yağması için dua istirham etti. Hızır Aleyhisselam da "SAHİBİ bilmiyor mu??? " dedi. Biz tabi bir şey diyemedik..."

Sabri Baba'mızın, Şaziye Anne'mizin ve Nisa Annemizin aziz ruhları şad olsun. Amin.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]