Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Neden olmasın?
Gönderen : Nil Özge
Tarih : 1/22/2020 12:34:35 AM


.
Çok değerli Sabri Bey,

İnternette, 2006 yılı Ramazan ayında sizinle yapılmış bir röportajı okudum. Çok hoş.


Röportajda, "Hiçbirimiz kitap okuyarak, hatta sohbet dinleyerek manevi alemde yol alamayız efendim. Bir rehber lazım. Adı yada unvanı mühim değil. Ona rehber deyin, mürşid deyin, antrenör deyin, çalıştırıcı deyin, ne derseniz deyin, kelimeler önemli değil kavram önemli!.. Bir yol gösteren lazım. Ben böyle düşünüyorum." demişsiniz.

Efendim anladığım kadarıyla, nefis terbiyesinin; sadece okuyarak, tefekkürle, okuduklarımızı uygulamaya çalışarak sağlamamızın mümkün olmadığını düşünüyorsunuz. Peki efendim, kamil insan olmak isteyen bir kişi bunu nasıl yapacak. Nefis terbiyesi için bir rehber şart ise, bu rehberi nasıl bulacak?

Asılını isterseniz ben, Peygamber Efendimizin hadis-i şerifinden yola çıkarak "Nefsini bilen, Rabbini bilir." sözünün sırrını çözmek, kendimi bilmek ve kendimi kinden, kıskançlıktan arındırıp, kendimi güzel sıfatlar ile donatmak, Rabbimin razı olacağı, topluma ve insanlığa faydalı olacak işler yapmak istiyorum. Niyet var da okumaktan, tefekkürden, içime dönüp kendimi izlemekten başka ne yapabileceğimi bilmiyorum. Nereden başlamalı, nasıl yapmalı bilemiyorum.

Efendim, bu konuda bana bir ışık tutabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------------
Sayın Nil Özge,

Kıymetli yavrum, sen bildiklerinle, öğrendiklerinle işe başla. O yolda aşk ile, iman ile, heyecan ile yürü. Ama bu yürüyüşün çağdaş, devrimci geçinen çeyrek Türk aydınları gibi olmasın. Lafta kalma. Ölüm bahasına da olsa öğrendiklerini yaşa. Muntazam namazını kıl, güzel kitaplar oku, iyi insanlarla arkadaşlık yap, gözünü haramdan koru. Az ye, az konuş. İmkan nispetinde kalbini, sevgiyle, saygıyla, sabırla, şükürle, tevazu ve incelikle, edep ve haya ile doldur. İçinde zerre kadar da olsa kimseye karşı kin, nefret, intikam ve düşmanlık duyguları besleme. Bir genel af ilan et. Seni kıran, inciten, gücendiren, üzen insanlar olmuşsa onlar için hayır dua et. “Allah’ım onların iki dünyalarını cennet et” de. Kendini kimseden üstün görme, kimseyle münakaşa etme. Bir gün bakacaksın ki için, dışın nur olmuş, tertemiz, pırıl pırıl, Allah’ın güzelliklerini seyrediyorsun. Bir gün göreceksin ki sen de sonsuzluk kervanına katılmışsın. Ve diyeceksin ki

“Ben cihanın altın terazisine

Ağırlığımca sevgi vermişim

Ses edin uzak milletlerin gençleri

Bütün antenlerimi germişim”...

Kıymetli yavrum, yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]