Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Aşkların en yücesi, Peygamber aşkı.
Gönderen : Esra
Tarih : 1/22/2020 12:41:00 AM


.
Değerli Büyüğüm,
Çocukluğumdan itibaren Resulullah Efendimizde fiili olarak görülen Kur'an ahlakı ile din kitaplarının bize anlattıklarını hep çok (uçurum derecesinde) farklı bulurdum.Çünkü Resulullah Efendimiz'in bendeki görüntüsü hep "Mütebessim, yerinde konuşan, mütevazı, taşıdığı derinliğe rağmen her türden insanın seviyesine inebilen,son derece saygılı, masum, sinirlendiğinde vakur tavırlar takınan ve lekesiz iyiliklerin kaynağı bir kimse." şeklindeydi. Ve ben bana Resulullah Efendimizi tam anlamıyla hatırlatan hiç kimseye rastlamamıştım.Ta ki sizi tanıyıncaya kadar. Haddim olmayarak şunu müşahede ettim ki sizin ısrarla vurguladığınız öğretileri, cümleleri yaşantımıza geçirirsek, meşakkatli ama kısa bir yoldan, miktarımız kadar Resulullah Efendimiz'in ahlakına bürünürüz yani Kur'an'ın ahlakına. Başkalarını bilmem ama ben sizin bizlere gönderilmenizi çok büyük bir mucize ve rahmet olarak görüyorum. Gerçekten bütün söylediklerinizi, uyguladıklarınızı,hareketlerinizi tetkik ediyorum her defasında karşıma ağdalı kitapların anlattığı öğretiler değil bizzat Resulullah Efendimiz'in kendisi çıkıyor. Benim biricik gayem sizin nasihatlerinizi gücüm yettiğince (Kabe'ye giden mübarek karınca gibi) uygulamaya çalışmak. Bazılarını uygulamak boğazdan zor geçen yemek gibi zor gelsede Allah'ın, Resul'ün yolunda gitmek adına nefsimize galebe çalmalıyız. Bunları yazmak istedim çünkü bunlar benim yüreğimin en derinlerinden geliyor ve içimde tutamayacağım kadar çoşkun geliyor. Hürmetle, sevgi ve saygıyla ellerinizden öperim.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------------
Sayın Esra Hanım,

Kıymetli yavrum, günümüzde Peygamber Efendimizi anlatan radyo, televizyon konuşmalarıyla, kitaplar ile gerçek Peygamberimizin müstesna kişiliği herzaman örtüşmüyor. Ne yazık ki bazı kimseler Peygamber Efendimizi müstesna kişiliğiyle değil, kendi anladıkları gibi anlatmak istiyorlar. Yüce Peygamberimiz gelmiş, geçmiş ve gelecek bütün insanların en güzeli en büyüğü, en yücesi.

Yeryüzündeki herhangi bir insan Peygamber Efendimizin bir tek hadis-i şerifini mesela “Ya hayır söyle, yahut sus” u hayatında yaşasın, aile hayatında, meslek hayatında, sosyal hayatında uygulasın, velayet makamına çıkar. Peygamberimizi sevmek, çok ama çok sevmek, ama deliler gibi, çılgınlar gibi sevmek gerekir. Aşkların en büyüğü, en güzeli, en yücesi Peygamberi sevmektir. Onu örnek almak, karşılaştığımız her durumda O’ndan davranış modelleri çıkarmak bir insanın hayatında yapacağı en güzel harekettir. O’nu ne kadar sevsek, azdır. Yüce Peygamberimizin getirdiği dine mensup olmak şereflerin en büyüğüdür. O yolda gidenlere ne mutlu.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]