Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sıkıntılarının çaresini yanlış yerde arıyor olmayasın...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/3/2020 11:04:28 AM


.




SIKINTILARININ ÇARESİNİ YANLIŞ YERDE ARIYOR OLMAYASIN...


"Bir türlü Yunus gibi “Aşk gelicek, cümle eksikler biter”, “Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz.” diyemiyoruz. Hep sevgiyi, huzuru, mutluluğu olmayacak yerlerde arıyoruz. Bulamayınca da karamsar oluyor, bunalıyor, sıkılıyor, kendimizi olmayacak şeylerin peşine düşmüş görüyoruz.





Benim içim yanıyorken, ben ıstırap içinde, sıkıntı içinde çile çekiyorken, sigaranın, içkinin, uyuşturucunun, onu bunu çekiştirmenin, dedi­kodu yapmanın, haram peşinde koşmanın bana ne faydası ola­cak. Halk şairi ne güzel söylemiş: “Benim derdim bana yeter, bir de sen dert katma bülbül”. Bundan otuz sene evvel bir şarkı çok meşhurdu: “Hangi kapıyı çalsam, ardında buruk acı” diyordu.





Ne hikmetse günümüz insanı bir türlü hakiki şifâsını ara­mıyor. Veya arayamıyor. Çünkü iç dünyası, kafası öylesine karı­şık ki, öylesine ön yargılarla dolu ki, bir türlü “Soruversem ben neyim, ve bu hal neyin nesi” diyemiyor."


Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhları Şad Olsun.



...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]