Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Ya hayır söyle yahut sus.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/3/2020 11:07:21 AM


.





YA HAYIR SÖYLE YAHUT SUS
"Çocukluğumdan beri kitabı çok severim. Kitapçılar huzur bulduğum, sükûn bulduğum, mutlu olduğum mekânlar. Gezer­ken oralarda bir şey dikkatimi çeker. Kitap meraklıları ayaküstü sohbet ederler. Şu kitabı okudun mu, falanca kitabı gördün mü, falanca düşünce için ne diyorsun vesaire. Bazen bunlar bana boş yere zaman kaybı gibi geliyor.


Ne olur birkaç Hadis öğ­rensek de onları hayatımızda yaşayabilsek. İş hayatımızda, aile hayatımızda, sosyal hayatımızda uygulayabilsek. Ben yıllardır aynı fikri söyledim. Müsaadenizle yine tekrarlıyorum. Bir tek; “Ya hayır söyle yahut sus” hadisini bütün incelikleri ile, nüansları ile yaşayan bir kişi gördüyseniz Allah rızası için lütfen haber verin. Gidelim, o şahsın ellerinden öpelim, saygılarımızı sunalım. Olmuyor efendim.



Lâf ebeliğiyle, bilgiçlik taslamakla, ben şuyum, ben buyum diye hava atmakla olmuyor. Başkalarını aldatmak bir yana, önce kendimizi aldatıyoruz. Oysa kendi kendimizle yalansız, riyasız, samimi olarak hesaplaşmaya ne kadar ihtiyacımız var. Çünkü ancak böyle insanlar “Seviyoruz, seviliyoruz, güzelliğimiz bu yüzden” diyebilirler, “Sevmek devâm eden en güzel huyum” diyebilirler. Ve o zaman insan hayatı “Aşk gelicek, cümle eksikler biter” diyerek muhteşem bir final olur. Allah o güzelliği cümlemize, bütün insan kardeş­lerimize nasip etsin."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]