Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsan ayrılırken bile büyük olmalı.
Gönderen : Merve
Tarih : 2/5/2020 11:03:52 AM


.




Merhaba Sabri Amcacım,


Size kendi yazdığım bir öyküyü anlatmak istiyorum.



Zamanında şişman ve zengin bir kadın varmış. Kilo vermeyi çok istiyormuş, en sonunda bilgili birine ne yapması gerektiğini sormuş. Bilgin:


"Sabah krallar gibi öğlen prensler gibi akşam köleler gibi ye."


demiş. Kadın bunu uygulamaya başlamış. Ama gittikçe daha çok kilo almış. Kadın bilginin yanına gelmiş ve daha çok kilo aldığını, verdiği tavsiyenin iyi olmadığını söylemiş.


Bilgin meraklanmış ve sormuş:


"Verdiğim tavsiyeyi uyguladığın halde nasıl kilo aldın? Neler yedin?"


Kadın cevaplamış:


"Sabah krallar gibi yiyin dediniz, bende bol bol sezar salata yedim. Öğlen prensler gibi yiyin dediniz, bende bol bol vezir parmağı yedim. Akşam köleler gibi yiyin dediniz, bende her gece 6-7 ekmek yedim. Aynen dediklerinizi uyguladım, ama kilo aldım."


Bilgin duydukları karşısında şaşmış ve söylediklerinin sadece karşısındakinin anladığı kadar olduğunu farketmiş.


Sabri Amcacım ellerinizden öperim. Saygı ve sevgilerimle...


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Merve Hanım,


Kıymetli yavrum, senelerce, senelerce evveldi. Bir gün bir komşumuzun kızı geldi. Kocasından ayrılmak istediğini söyledi. Anlattıklarına göre evlilikleri çekilmez bir hal almıştı. Dedim ki “Aman kızım, geçinecekse efendi gibi geçin, ayrılacaksan efendi gibi ayrıl.” Ve Ümit Yaşar’ın bir mısraını söyledim:


“İnsan ayrılırken ile büyük olmalı.”


Aradan bir hafta geçti. Bu kızcağız çıkıp geldi. “Efendim,” dedi, “söylediğinizi aynen yaptım. Bir kağıt aldım, itina ile Ümit Yaşar’ın mısraını yazdım, “İnsan ayrılırken bile büyük olmalı.” Bende ikinci bir anahtar vardı, evimize gittim, elime bir demir çubuk aldım, ne kadar abajur, avize, cam, çerçeve, televizyon varsa hepsini kırdım. Sonra o kağıdı masanın üzerine bıraktım. Sözünüzü tuttum efendim, ayrılırken bile büyük oldum.”


İşte böyle kızım. Siz ne derseniz deyin, karşınızdakinin anlayacağı kadar söz söylemiş olursunuz. Bir İngiliz atasözünde “Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir” deniyor. Bir insan birtakım gerçekleri görmek istemiyorsa, anlamak istemiyorsa yapılacak hiçbir şey yoktur.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]