Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kalp nasıl ölür?
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/5/2020 11:05:19 AM


.






KALP NASIL ÖLÜR?
"Kalbin iki türlü ölümü var. Maddi ölüm ve mânevi ölüm. Bir mutasavvıf, bir gün, her şeyden habersiz bir insana dönerek; “Sen,” demiş. “Gözlerim var diye, gördüğünü mü sanıyorsun?”


Bugün nice insanlar görüyoruz. Bir işte çalışıyorlar. Akşam ge­liyorlar. Yemeklerini yiyorlar. Sonra aptal kutusunun önüne otu­rup, “Kuduruk Semraları” seyrediyorlar. Şimdi buna hayat mı diyeceğiz? Böyle insanlara yaşıyor mu diyeceğiz? Hayat bu mu? Yaşamak bu mu? Biz bunun için mi dünyaya geldik?



Her geçen gün, her geçen saat bir emânet. Biz bu emâneti, bu emânetin hesabını, yarın vakit saat gelince nasıl vereceğiz? Tasavvuf tarihinde okuyoruz. Nice mânevi büyükler, kendilerine bağlanmak isteyenlerin, önce kazançlarına bakarlarmış, helâl mi değil mi diye. Eğer haram varsa, o şahsı talebeliğe kabul etmezlermiş. Çünkü, kursağına haram rızk giren bir insanın, mânevi tekâmülü imkânsız hâle gelir. Biraz haram, yapılan bü­tün iyilikleri ve güzellikleri alır götürür.


Hayat öylesine ince ip­liklerle örülü bir doku ki, ince düşünülünce insanı ürpertiyor. Her şey birbirine bağlı. Minicik bir olayın arkasından yüzlerce hata, hile sökün edip geliyor. Zerre kadar iyilik, zerre kadar kötülük, karşılığını da getiriyor. Hani bir söz vardır: “Dede erik çalmış, torunun dişi kamaşmış” diye... Genlerle, nesiller önce yapılan bir hata, torunlara geçiyor. Hayatta, artı veya eksi, faturası ödenmeyen hiçbir şey yok."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]