Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Sevilmek mi istiyorsun...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/5/2020 11:05:43 AM


.






SEVİLMEK Mİ İSTİYORSUN... SEN HER VARLIĞI SEV VE ONLARA HİZMET ETMEK İÇİN ÇIRPIN...
"Hepimiz sevilmek istiyoruz. Güzel bir şey sevilmek. Ama bugün çoğu insan sevilmediği için dertli. Peki ama Efendim, siz bir çiftçinin tohumunu atmadan mahsul elde ettiğini gördünüz mü? Önce biz tohum atacağız. Tohum atmazdan önce o toprağı çapalayacağız, belleyeceğiz, altını üstüne getireceğiz, gübre vereceğiz. O toprak atılan tohumu yeşertmeye müsait hale gelince de tohumumuzu bırakacağız. Sonra da mahsulümüzü bekleyeceğiz. Hayat böyle efendim Yalnız veren alır. Unutmayalım yalnız seven sevilir.



Başkaları beni sevsin…? Niye sevsin. Durup dururken insanlar beni niye sevsin, sizi niye sevsinler. Durup dururken birileri gelecek, bizi pohpohlayacak, bizi göklere çıkaracak yok öyle şey. Ama biz hizmet edersek, gecemizi gündüzümüze katarsak, elimizden gelen her şeyi yaparsak biri olmazsa biri bizi sever. Hayatın kanunu böyle. Ben internetteki sitemde bazen gece sabahlara kadar gelen soruları cevaplandırıyorum. Uyku gözlerimden aktığı halde yorgunluktan bitkin hale geldiğim halde, belki birilerine faydalı olurum, belki birilerinin derdini paylaşırım diye, belki birilerinin göz yaşına ortak olurum diye uğraşıyorum. Elbette beni biri sevmezse biri sevecek. Bu hayatın kanunu böyle. Ama hiçbir şey yapmadan, toprağa tohum ekmeden yalnız egoistçe, bencilce, nefsani bir itişle ben sevilmek istiyorum dersek ne olur biliyor musunuz, hepimiz avucumuzu yalarız.


Ben sevilmek istiyorum demekle bizi kimse sevmez bilakis yahu bu adam üşütmüş mü der, bizden büsbütün uzaklaşırlar.
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]