Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatın özü sevgi, saygı ve ilgidir.
Gönderen : Ali
Tarih : 2/6/2020 5:08:12 PM


.


Merhaba efendim,


Vekil öğretmenlik yapmaktayım. Size saygı hususunda danışmak istiyorum .Aslında kimseyle tartışmak kimsenin kalbini kırmak istemiyorum. En tiksindiğim şeylerden biri budur. Lakin öğrencilerin öyle garip davranışları oluyor ki (mesela biri kapıyı hızlıca çarpar ben sınıftayken benim duyubileceğim bir şekilde bana uyuz olduğunu söyler garip mimikleriyle küfreder gibi bakar) bunlara öyle çok sinirleniyorum ki. Size saygısızlık yapıldığında siz hiç bir şey olmamış gibi mi davranırsınız sineye çekersiniz yoksa karşılık verir tartışır mısınız. Bu tür şeyler beni öğretmenlik mesleğinden soğutuyor. Vekil olduğum için şevkimi daha da kırıyorlar.



Saygısızlığa nasıl mukabelede bulunmalıyım? Hoşgörülü olup yumuşak bir şekilde davransan hiç aldırmıyorlar. Ne tavsiye edersiniz efendim.


Çok teşekkür ederim.


--------------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Ali Bey,


Kıymetli yavrum, öğretmenliğimde ne bir talebeyle ne bir öğretmenle ne bir veli ile tartışmadım. Gerçi bu bütün öğretmenlğim boyunca değil hayatım boyunca böyle oldu. Ben, tartışmanın hiçkimseye faydalı olacağına inanmıyorum. Siz, sizi üzen, rahatsız eden öğrencilerinize karşı daha saygılı davranın. Mesela ben sizin yerinizde olsam kapıyı çarpan öğrenciye karşı “Bak yavrum” derim, “hoşgeldin, safageldin. Ama usul böyle yavrum. Yarın büyük adam olacaksın, o alışkanlık halinde olursa seni zor durumlara düşürebilir. Lütfen şimdiden ince, nazik ve saygılı olmaya çalışalım. Yarın belki cumhurbaşkanı olacaksın. Kapıyı böyle açar kaparsan sana laf gelir. o zaman ben üzülürüm.” Sonra kapıyı açıp kapamanın provasını yaparım. Siz, rahatsız oldukça, sinir oldukça insanlar üstünüze üstünüze daha çok gelir.


Aman yavrum, herkese karşı saygılı olalım. Sade insanlara değil hayvanlara, bitkilere, eşya ve cemadata karşı da saygılı olalım. Saygıdan saygı doğar. Sevgiden sevgi doğar. Benim bildiklerim bu kadar yavrum.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]