Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Güzellik avcısı olmaya çalışmak...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/9/2020 10:56:46 AM


.
GÜZELLİK AVCISI OLMAYA ÇALIŞMAK...
"Rahmetli babamın ilk eşi doğum sırasında vefat etmiş. Babam daha sonra tekrar evlenmek istemiş. Annem de o sıralar babası ile aynı mahalleye yerleşmişler. Babam her sabah annem okula gidip gelirken görür, beğenirmiş. Ancak talip olmaya karar vermeden önce biraz da ilk eşinden ağzı yandığı için annemin nasıl yemek yediğini görmek ondan sonra kesin karar vermek istiyormuş. Bir gün annemi takip ederken bakmış annem babası ile bir lokantaya giriyor. Hemen o da girmiş, onları görebilecek bir yere oturmuş. Annem rahmetli yemeğin hakkını veren bir hanımdı, hem çok güzel giyinir, hem üç dil bilir, sürekli okur kendini geliştirirdi.

Yemekler gelince annem yemeklere bir girişmiş, babam bunu görünce tamam demiş, oldu bu iş.

Biz her zaman bir güzellik avcısı olmaya çalışacağız. Ne yapıyorsak onu en iyi yapmaya çalışacağız. Giyinirken en zevkli giyinmeye çalışmak, yemek yiyorsak en güzel yemeye çalışmak, kitap okuyorsak her cümlesinden ayrı bir zevk almaya çalışmak... Her alanda ama her alanda bunu uygulamak. Meselâ daha güzel, daha etkili konuşmaya, daha güzel yürümeye, telefonda daha güzel hitap edebilmeye ça­lışmak..."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Muhterem Büyüğümüzün ve Kıymetli Ailesinin Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]