Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsanları tanımaya ve çözümlemeye niçin mecburuz?
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/9/2020 10:58:52 AM


.
İNSANLARI TANIMAYA VE ÇÖZÜMLEMEYE ÇALIŞMAYA NEDEN MECBURUZ?
"Beşeri münasebetlerde hal, tavır, davranış o kadar önemli ki restoranda yediğiniz yemek size zehir olabilir, evlendiğiniz insan sizi hayatın en mutsuz insanı yapabilir. Onun için insanları tanımaya mecburuz. Bazıları diyor ki “Efendim, ben cebimdeki paraya bakarım. Parayı sayarım, istediğim hizmeti yaptırırım”. Bu da bir görüş tabi. Ama ben öyle düşünmüyorum.

Ankara’da oturduğum apartmanda kapıdan girerken gördüğüm herkese selam veriyorum. Ama bazıları başlarını çeviriyor, selamı almaya bile tenezzül etmiyor. Haydi bakalım, siz böyle hayvan gibi bir insanla gelin mutlu bir evlilik yapın. Olacak iş mi? Gelin böyle bir insanla dost olun, mümkün mü? Onlar, her halleriyle diyorlar ki “biz, eşek geldik, eşek gideceğiz”. Ne diyelim, mübarek olsun. Pazara gittiğim zaman katiyyen lanet suratlı, ekşi yüzlü, küstah tavırlı bir insanla alışveriş yapmam. Çünkü malı terazide tartarken, bana verirken ellerinden eksi elektrik geçtiğine inanırım. İsterse pazarın en iyi malını, en ucuz fiata satsın. Yine de gitmem. "
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]