Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Gözlerden karakter ve düşünce tahlili...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/9/2020 11:01:40 AM


.
İNSANI TANIMA DERSLERİ
GÖZLER YALAN SÖYLEMEZ ANCAK DOĞRU BAKMASINI BİLİRSEK... PEKİ BUNU NASIL BAŞARACAĞIZ?
"İnsanları tanımak, ne kadar zor olsa da, hatta Atila İlhan’ın dediği gibi “imkansız” da olsa yine de buna mecburuz. Hiç birimiz tek başımıza yaşayamayız. Bu nedenle elimizden geldiği kadar insanları tanımaya çalışmalıyız. Ve bu çaba ömür boyu sürmeli.

Her zaman, her yerde ve herkese karşı. İlk dikkat edeceğimiz husus, pek tabiidir ki onun zahiri olacak. Duruşu, bakışı, giyinişi, ses tonu, kullandığı kelimeler, hitap şekli, hepsi ayrı ayrı birer ipucu olabilir. Ama bana sorarsanız derim ki önce gözlerine bakın. Çünkü gözler yalan söylemez. O bakışlardan her şeyi, ama her şeyi hissedebilir, anlayabilir, sezebilirsiniz, eğer bakmasını biliyorsanız. Riyakar bir insan, samimiyetsiz bir insan, üçkağıtçı bir insan bakışlarından derhal anlaşılır.

Keza size sevgisi, saygısı var mı, yok mu, bakışlarından anlayabilirsiniz. Sizi oyuna getirmek istediğini bakmasını bilirseniz bakışlarından sezebilirsiniz. Ama yeter ki bakışınız önyargılı olmasın.

Dün, bir hanım tanıdım. Bir yıllık evli. Kocası karısına kazık üstüne kazık atıyor. Sahtekar, üçkağıtçı bir adam. Kadın, bir türlü realiteyi göremiyor. Kocasının çok iyi bir insan olduğuna inanıyor. Haydi buyurun bakalım. Bu durumda ne diyeceksiniz. Çünkü, önyargıyla hareket ediyor. O zaman söylenecek hiçbir söz kalmıyor. “Aferin oğlum Mehmet, bu yolda devam et”. Bu nedenle hayat ve insalara bakışımız objektif olmalı. Bütün önyargılardan uzak, gerçekleri olduğu gibi görmeye çalışmalıyız."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]