Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatta aşktan daha büyük bir değer yok, sevmek ve sevilmek...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/10/2020 11:03:44 AM


.







HAYATTA AŞKTAN DAHA BÜYÜK BİR DEĞER YOK, SEVMİYORSAK, SEVİLMİYORSAK YAŞAMAK NE İFADE EDER


"Bir kadın benden artık geçti diye düşünmeden geliştireceği bir politika ile kocasını kendine yeniden aşık edebilir. Aslında erkekler bir yönleriyle çocuk gibidirler. Pekala bir kadın kafasına koyduğu bir erkeği kendine aşık edebilir. Çünkü o erkek zaten aşık olmak için bahane aramaktadır. Ah, kadınlar bunu bir bilse. Rahmetli annemle bu konuları konuşurduk. “İyi ki” derdi "kadın olmamışsın. “Niye anne” derdim. “Eğer” derdi, “kadın olsaydın öyle işvebaz, öyle laf etmesini bilen bir kadın olurdun ki bakkala yumurta almaya gitsen peşinde birkaç adamla dönerdin”.





İstenirse neden yeni bir aşk doğmasın? Geothe, en büyük aşkını seksen yaşında yaşadı. Sevdiği kız on sekiz yaşındaydı. İki taraf da birbirini deli gibi sevdi. Ve bu aşktan dünya edebiyatının en büyük eseri olan “Faust” doğdu. Eğer o kız olmasaydı edebiyat severler böyle güzel bir eseri okuyamayacaklardı.





Bütün mesela kafayı kullanmakta, erkeğini avucunun içine almakta. Yerine göre bir dost, bir arkadaş, yerine göre bir sırdaş, yerine göre bir anne, yerine göre çılgın bir sevgili olabilmekte... Ama bütün bunlar için çok çaba harcamak, ilişkiyi bir nakış gibi işlemek gerekiyor.





Bu satırları okuyan bazı hanımlar diyecek ki “Aman Sabri Bey, bir erkek için bunlar değer mi?”





Tabi bu bir kanaat meselesi. Bilirsiniz ben münakaşa etmem. Ama bana göre değer. Çünkü ben hayatta aşktan daha büyük bir değer tanımıyorum. Eğer sevmiyorsak, sevilmiyorsak yaşamak neye yarar. Rahmetli babannem böyleleri için “Ver yesin, ört uyusun” derdi.





Bütün mesele bir ilişkiyi önce zirve noktaya getirmekte ve sonra onu her gün yeni ilavelerle ömür boyu devam ettirmektedir."





Sabri Tandoğan Efendi Hz.


Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]