Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : En büyük sevgi kaynağı Allah’tır.
Gönderen : Beyza
Tarih : 2/12/2020 9:59:43 PM


.
Selam ve saygılarımla sayın büyüğüm, 6 yaşında 1. sınıfa giden sürekli resimler çizen (Sizin de tv den gördüğü kadar resminizi çiziyor) bir kızım var. Bana ALLAH ile ilgili değişik resimler çizip ''ALLAH böyle mi? Her yerde mi? Işık gibi mi?....'' diye sorular soruyor. Nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür eder ellerinizden öperiz. ALLAH'ın selamı üzerinize olsun.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
------------------------------------------------------------------------
Sayın Beyza Hanım,

Kıymetli yavrum, bu konuda kızınızla konuşurken çok hassas, çok dikkatli olalım. Onu kıracak, incitecek davranışlardan son derece sakınalım. Ona saygı gösterelim. Japonlar çocuklarına bir hükümdarmış gibi saygı gösteriyorlar. Ama katiyyen şımartmıyorlar. Ona Allah’ın en büyük sevgi, en büyük merhamet, en büyük şefkat kaynağı olduğunu söyleyelim. Ben de o yaştaydım. Bir gün babannem dedi ki “Yavrum, Allah, kara gecede, kara taşın üzerindeki karıncayı bile düşünür, korur, rızkını verir”. Bu durum beni çok duygulandırmıştı. Yıllarca düşündüm.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]