Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Dua bir sevginin ifadesidir.
Gönderen : Can
Tarih : 2/13/2020 6:49:44 AM


.
Merhaba Sabri amca, ben her gece uyumadan önce annemle dua ediyorum. Önce annem söylüyor, sonra da ben söylüyorum. Annem gidince ben gene dua etmeye devam ediyorum içimden. Başka arkadaşlarım benim gibi dua etmiyorlarmış, başka şeyler söylüyorlarmış. Ben de size sormaya karar verdim Sabri amca, her gece dua etmemiz gerekir mi, bir de nasıl dua edeyim, neler söylemeliyim sizce. Ben her gece hep size anneme babama dedemlere dua ediyorum zaten Sabri amca. Yanaklarınızdan öperim. İyi geceler. Siz de benim için dua ederseniz sevinirim.

Can.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------------
Sayın Can,

Sevgili yavrum, sen de bazı büyüklerin gibi başkaları şunu yapmış, bunu yapmış diye boş sözler peşinde koşma. Başkalarından bize ne? Dua, kuluyla Allah’ı arasında olan bir güzel, bir hoş söyleşmedir. İçinden nasıl geliyorsa öyle dua et. Başkalarını hiç işin içine katma.

Dualarda bir şeye dikkat etmeli: Dualar mümkün olduğu kadar evrensel olmalı. Sade kendimiz için değil, kainattaki bütün varlıklar için dua etmeliyiz. İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, eşya duamızın içine girmeli. Onların da iyiliğini, mutluluğunu dilemeliyiz. Duanın belli bir zamanı da yoktur. İçinden ne zaman geliyorsa o zaman dua et.

Gözlerinden öperim. Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]