Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hayatı şiir gibi yaşamak...
Gönderen : Fulya
Tarih : 2/19/2020 10:39:36 AM


.



Sayın Hocam,





Sitenizi daha yeni keşfetmiş olmama rağmen müdavimi oldum diyebilirim. İş yerinde hem çalışıp hem de sizin o mübarek sohbetlerinizi dinliyorum. Sevgili eşinizi Rahmetle anıyor, Resulullah Aleyhisselatü Vesselam'ın şefaati üzerine olsun diliyorum.











Ben 37 yaşındayım ancak tüm kullar gibi bu yaşa gelene kadar beni olgunlaştıracak, bana kim olduğumu, sınırlarımın ne olduğunu hatta sınır diye birşey olmadığını öğretecek pek çok şey yaşadım. Hepsine şükürler olsun. Yaklaşık 2-3 yıl önce tasavvufla ilgili eserleri başta Hz. Mevlananın Mesnevi'si olmak üzere okumaya başladım ve kafamdaki pekçok sorunun yanıtını bu sayede aldım. Ancak bu yola gönülden başkoymak isteyen şu acize bir yol göstermenizi rica ederim. Gerçek anlamda sufi olmak için neler yapmalıyım, bu bir yol onu da biliyorum. Ancak şunu da biliyorum kalan ömrümde dediğiniz iç ve dış dengeleri sağlayarak huzura boynu eğik çıkmaktan korkuyorum.











Sizi tanımak benim için büyük bir nimet. Bu nimeti bana ulaştırdığı için Yüce Rabbime Şükrediyorum. İnşallah Konferansınıza da iştirak edip sizinle bizzat tanışmayı arzu ediyorum.



 


Fulya





--------------------------------------------------------------------------------





Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :





Sayın Fulya Hanım,





Kıymetli yavrum, sen zaten güzellik yolunu seçmiş, maneviyat kulvarına girmişsin bile. İnşallah bu yolda beraber gideceğiz. Hayatın güzelliklerini, mana aleminin çiçeklerini beraber dereceğiz.


Sevgili yavrum, beş vakit namazını kılmaya başla. Boş zamanlarında bir mana büyüğünün kitaplarını oku. Rana Hanım gibi bir günlük tutmaya başla. Çevrendeki güzellikleri gör. Her gün çalışma masana büyük ressamların eserlerinden bir reprodüksiyon koy. Her gün bir Ayet, bir Hadis oku, bunları küçük kartonlara yaz, daima gözünün önünde olsun. Büyük müzisyenlerle tanış. Beethoven, Bach, Mozart, Mendelsson, Itri, Dede Efendi, Üçüncü Selim’i duyumsamaya çalış. Dedikodudan, malayaniden, boş sözlerden uzaklaş. Bu kimselerle görüşmelerini asgariye indir. Her an bir güzelliği yaşa. Her an yeni bir güzelliği görmeye çalış. Doğayı sev. Ağaçları, çiçekleri, bulutları, kuşları sev. Kur’an-ı Kerim’de “Ne yana bakarsan bak, Allah’ın vechi oradadır.” Buyruluyor. Sen de bu güzellikleri görmeyi, harikuladelikleri hissetmeyi bir ibadet gibi bil. Yunus, “Benim bir karıncaya ulu nazarım vardır.” Diyor. Sen de yerdeki bir kum tanesinden gökyüzündeki samanyoluna kadar bütün kainata ürpererek bak. Ve bütün bunların sonunda kendi dünyanı kur. O dünya renk dolu, ışık dolu, şiir dolu olsun. Yaşadığın hayatı bir san’at eseri haline getir.


Kıymetli yavrum, yeni maillerini bekliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Sabri Tandoğan


Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]