Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bir işi garantilemeden mevcut işinden ayrılmak doğru değildir.
Gönderen : Dilek
Tarih : 2/20/2020 11:13:16 AM


.


Saygıdeğer Büyüğüm, Rabbimden sağlık,sıhhat ve afiyet duaları ile hürmetle ellerinizden öperim.


İş ile ilgili durumumu size danışmak istiyorum.Ben 4 ay önce özel bir hastanede çalışıyordum. Memleketten kardeşim memurluk alımı olduğunu ve benim aranan şartlara uyduğumu ve eğer istersem memlekete gidip başvurabileceğimi söyledi. Ben bu durumu hastanede sorumlum ile görüştüm ve o da bir gün izin verebileceğini ve bir günde bu işi çözmem gerektiğini söyledi bana.Memleketim araç ile 10 saatlik uzaklıkta olduğu için ve hava ulaşımı olmadığı için benim bir günde bu işi çözmem mümkün gözükmüyordu ve bu sebeple istifa ettim ve hemen memlekete gittim. Sonuç: Başvuru koşullarında bazı değişiklikler meydana geldi ve işim olmadı. Bunda bir hayır olduğunu düşündüm ve başından beride hakkımda hep hayırlısını dilediğim için biraz üzülsem de başka iş arayışlarına girdim. Daha sonra yarı devlet-yarı özel bir kuruma başvurdum ve şu an onun neticesini bekliyorum. Sonucun ne zaman açıklanacağı hakkında bilgi verilmiyor ve bekleme gerekiyor. Hastanede çalışan arkadaşım sorumlumuz ile görüşüp benim işimin olmadığı hakkında bilgi vermiş ve tekrar hastanede çalışabilir mi diye görüşmüş.Sorumlumuz biraz sinirlenerek gelsin bir konuşalım demiş. Şu an aynı zamanda 2 ay sonra açılacak banka sınavına hazırlanmaya başladım. Lise ve üniversite eğitimim bankacılık olduğu için ve bu bankanın devlet bankası olması belki nasibimde vardır diye ve hayırlısı olması duası ile yola çıkıyorum.Sabri babacığım, ben ne yapmalıyım? Sonuç beklediğim kurumun sonucunu açıklanmasını mı beklemeliyim? Hastanedeki sorumlum ile mi görüşmeliyim? Bu görüşme olumlu geçerse ve işe başlarsam bir daha başka iş arayışında olmamam gerektiğini düşünüyorum ve hastanede çalışma şartlarının ağır olması ve bazı haklarımızı almamamız ve herkesin düşündüğü gibi devlette çalışma arzu beni kararsızlığa itiyor. Bir daha başka bir işe gidiyorum diye ayrılmam çok ayıp olur ve ilki gibi kolaylık sağlamazlar bana bunun da farkındayım. 2 ay sonrada bankacılık sınavı var. Kazanırsam ve o sırada hastanede çalışıyor olursam ne olacak? Ben işin içinden çıkamıyorum Sabri Babacığım ve sizden bir yol göstermenizi rica ediyorum. Sağlığınıza duacıyım,Allah sizi başımızdan eksik etmesin.



Hayır dualarınızı diliyorum. Saygıyla ve hürmetle ellerinizden öperim. Saygılarımla...


Dilek


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
-----------------------------------------------------------------------


Sayın Dilek Hanım,


Kıymetli yavrum, kusura bakma, çok hata etmişsin. Hazır işin varken kardeşinin lafıyla uydurmasyon bir iş için istifa etmek pek akıl işi değil. Sen sen ol, yeni bir işyerini yüzde yüz garantilemeden sakın işini terketme. Söyleyeceklerim bu kadar.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]