Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Olayları yanlış yorumlamayalım.
Gönderen : "Kozet"
Tarih : 2/22/2020 10:17:50 PM


.

Sayın Sabri Tandoğan ben web sayfanızdan bu yıl haberdar oldum, açıkcası size soracağım konu da çok tereddütte kaldım. Fakat sormazsam sanki çıldıracağım.

Açıkcası bir hanımın evlenmeden bir beyle ilişkiye girmemesi, bakire kalmaya kendini dini emir gereği mecbur sayması doğru bir durum mu yoksa Hürriyet vb gazetelerde yazan bayan yazarların dediği gibi bu kadınlara kızlara yapılmış bir kandırmaca, aldatmaca mı? Yani kızlarda evlenme öncesi ilişkiye karşı çıkarak kendi gençliklerini mi öldürüyorlar.

Zaten bakıyorsunuz ünlü ünsüz şimdi erkekler evleneceği kızda bekaret aramıyor hatta böylesi ilişkileri olan hanımlarla evlenmeyi tercih ediyor, erkeklerin deyimiyle o kadınları öylesi hayattan kurtarıp temiz ahlaklı aile kızları ile evlenmeyi tercih etmiyorlar. Hatta dahası Allah da serbest bir yaşamı benimsemiş hanımları evlilik de dahil her türlü dünya nimetleriyle ödüllendirirken dışarıda ki serbest hayattan kendini sakınan aile kızlarını evlilik, evlat ve hatta her türlü dünya nimetlerinden mahrum ediyor hatta hatta bir çok bela ve musibetleri böylesi temiz kızlara yaşatırken her türlü rezilliği, kepazeliği, çirkinliği yapan kızlar evlendiği kızın ahlakıyla hiç ilgilenmeyen bu erkekler sayesinde bir zamanlar

Milliyet gazetesinde yazan İlhan Uçkan'ın deyimiyle "duşakabin erkekler" vasıtasıyla evinin kadını saygın hanımlar olarak adeta onlarla evlenen erkekler sayesinde temize çıkıp değerli oluyorlar. Ünlü ünsüz öyle çok örnek görüyorumki ben ve benim gibiler şaşkın, nerede hata ettik, utanma duygumuz, hayamız, edebimiz bizim de mi eksik olmalıydı ki bu nimetlere bizde kavuşsaydık diyoruz. Temiz aile kızlarına ise acaba biz kandırıldık mı, doğru diye inandığımız inançlarla aldatıldık mı sorusuyla sarsılmış imanlar kalıyor.

Bu yazdıklarıma dayanarak dini değerlerimi sorgulayıp kınamanızı, azarlamanızı istemem, öyle olacaksa cevap vermeyin, çok kırılırım, bir daha kimselere bir şey yazacak, soracak hatta konuşacak cesareti bulamam. Nasıl bir bunaldım, nasıl çaresizim, inancım, imanım sarsıldı, hatta buralarda bile kesintiye uğramayan ibadet etme şevkim kırıldı bir süredir ibadet etmiyorum ama ibadet etmeyince de vicdanım sarsılıyor, kalbim boşaldı sanki herşey bitti dünya da anlatamam, son çare Size sorayım vereceğiniz akıllıca ve İslamı özümsemiş manevi duygularla yazılmış cevabınız ile ruhum sakinleşsin, içimde ki isyan dinsin istedim.

Hiç tanımasam da ellerinizden öpüyorum.



Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
------------------------------------------------------------------
Sayın “Kozet”,

Kıymetli yavrum, gönderdiğin mail beni çok üzdü. Sanki birtakım ... çocuklarını kendine rehber edinmek gibi bir eğilimin var. Allah öyle konuşanların, öyle yazanların ve onlara uyarak öyle hareket edenlerin yetmiş bin belasını versin. Lütfen kızım bu piçlere bakarak yaşadığın dürüst, temiz hayata sakın pişmanlık duyma.

Ben erkek olduğum halde senin gibi tertemiz bir hayat yaşadım. Evleninceye kadar kadın eli tutmadım. Allah da mükafaat olarak bana kâinatta eşi benzeri olmayan pırlanta gibi bir eş verdi. Onunla kırk dört sene bir cennet hayatı yaşadık. Ama hiç senin gibi tereddütlerim olmadı. İnanıyordum ki dürüst, temiz bir hayat yaşayan insanlar kendileri gibi dürüst, temiz hayat arkadaşlarıyla dünya ahiret mutluluğunu yaşarlar.



Selam, sevgi ve saygı ile.



Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]