Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Havada aşk kokusu var...
Gönderen : Siteden
Tarih : 2/23/2020 12:55:13 AM


.
HAVADA AŞK KOKUSU VAR...

Ankara'nın Hak aşıklarından, yaklaşık bir yıl önce Hakk'a uğurladığımız güzel insan Kezban Anne'yi (Kezban Çetin) bir ziyaretimizde orada bulunan ve son devrin Hak aşıklarından merhum Şaziye Anne'nin (Şaziye İzdaş) talebelerinden olan bir diğer hanım şöyle bir hatırasını nakletmişti:

"Şaziye Anne her ay talebelerini toplar, otobüs kiralanır, şehir dışında bir Manevi Büyük ziyarete gidilir, uygun bir yerde piknik yapılır, yol boyu sohbet, neşe ve muhabbetle gidilir, yine coşkuyla dönülürdü. Şaziye Anne kimseyi o şöyle o böyle diye ayırmazdı. Gurupta açık, kapalı her çeşit insan bulunurdu.

O gün yine otobüs kiralanmış, hep beraber yola çıkılmıştı. Galiba Hacı Bektaş Veli Hz. ziyaret edilecek, yolda da piknik yapılacaktı.

Herkes evde yiyecek bir şeyler hazırlamış, yolculuk başlamıştı. Şaziye Anne yolda herkesi coşturmuştu. Hep beraber ilahiler okunuyor, şarkılar söyleniyordu. Birden Şaziye Anne aşka geldi, otobüsün içinde, orta koridorda sağ eli havada bir Mevlevi dervişi gibi dönmeye başladı. Cezbe halinde dönüyor, dönüyordu. Otobüsün tekerlekleri yerden kesilmişti, uçuyor gibi gitmeye başlamıştık. Şaziye Anne döndükçe saçları açılmış, yüzüne savrulmaya başlamıştı.

Cezbe halinde dönerken birden havadaki elinden etrafa bir gül kokusu saçılmaya başladı. Koku o döndükçe dağıldı, dağıldı, bütün otobüsü kapladı. Adeta içinden taşan aşk, elinden gül kokusu olarak etrafa saçılmıştı.... Ömrümde öyle güzel bir koku bir daha hiç duymadım."

Hakk'a vasıl olmuş bu güzel insanları bizler de Rahmetle Fatihalarla analım inşAllah.

Selam, saygı ve sevgilerimizle.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]