Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Eşya da bizden iltifat bekler.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/23/2020 12:59:44 AM


.
EŞYA DA BİZDEN İLTİFAT BEKLER
"Galeri Z’nin sahibi Fatma Hanım anlatmıştı. Bir yaz eşiyle beraber arabalarıyla Avrupa’ya giderler. Yolda araba bozulur. Eşi tamir etmek ister. Muvaffak olamaz. Canı sıkılır, arabaya kötü sözler söyler. Bir de tekme atar. Fatma Hanım der ki “Sen şu ağacın altında biraz otur. Arabayı ben tamir edeyim.” Eşi, “Sen ne bileceksin araba tamirini,” der. Yine de gider ağacın altında oturur.

Fatma Hanım, şoför mahalline oturur, Besmele çeker, direksiyondan başlayarak arabanın bütün aksamını okşar, güzel sözler söyler, iltifatlar eder. Sonra eşine dönerek “Araba tamir oldu” der. “Yalnız Besmele ile kullan, çok dikkatli, sevgi dolu, saygı dolu hareket et.”“ Eşi arabaya geçer, Besmele çeker, araba hareket eder. Avrupa turu yaparlar, yurda geri dönerler. En ufak bir arıza çıkmaz.

Olay hayatın her anında, her durumunda daima Allah’la beraber olabilmekte, sevgi, saygı, edep ve incelik içinde yaşayabilmektedir. Bunu yapabilenlere ne mutlu. O zaman insanın dünyası da, ahireti de cennet olur. Her an ayrı bir güzellik içinde yaşar.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]