Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Duyabilenler için duvarlar da konuşur aynalar da...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 2/23/2020 11:59:10 AM


.
DUYABİLENLER İÇİN DUVARLAR DA KONUŞUR AYNALAR DA...

"Biz eşyayı, eşya olarak algılıyoruz. Oysa eşyanın da bir duyarlılığı var. Hocam Münir Derman Hz bir gün bir yerde konferansa davet edilmişti. Orda ona gece kalması için bir otel odası ayarlamışlar. Beni aradı, Sabri oğlum, gel beni buradan al, bu otel odasında zina edenlerin görüntüleri duvarlarından yansıyor, beni çok rahatsız ediyor, üzüyor dedi. Gidip kendisini oradan aldık, başka yere götürdük.

Şu hayat sahnesinde hiçbir şey kaybolmuyor. Fizik bilginleri büyük bir çalışmanın içindeler, belki bir süre sonra Hannibal'in Alpleri aşarken söylediği söylev, Napolyon'un Waterloo'daki konuşması özel aletlerle dinlenebilecek. Hayat defterini hep olumlu sözlerle, güzel ve ince davranışlarla doldurabilenler ne bahtiyar insanlardır. Çünkü mana aleminde görülecek olanlar bu dünyada iken söylediklerimizin, yaptıklarımızın sonuçlarından başka nedir? Bizatihi bu dünya hayatı bir sırat köprüsü gibi değil midir?

Henüz yaşıyorken, elimizde imkan varken neden imkanlarımız nispetinde açları doyurmayalım, fakirleri sevindirmeyelim, ıstırap çeken insanların gözyaşlarına ortak olmayalım? Neden hastaların ziyaretine gitmeyelim, yalnız insanlarla beraber olup onlara dost, arkadaş olmayalım? Ne bekliyoruz? Bugün değilse ne zaman?..."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]