Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Önce şükür...
Gönderen : Sulhiye Öztopçu
Tarih : 2/27/2020 10:22:44 AM


.





Sayın hocam,



“Şükredenler azdır” buyrulmasından yola çıkarak bir insan ne yaparsa layıkıyla şükretmiş olur? Bu mümkün müdür? Şükredenlerden olduğunu düşünenler yanılgı içinde olup olmadıklarını nasıl bilebilir?


Hürmet ve muhabbetle kalın efendim...


Sulhiye Öztopçu


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz’nin Cevaben Yazdıkları:
------------------------------------------------------------------------------------
Sayın Sulhiye Öztopçu,


Kıymetli yavrum, Allah’ın bize lütfedip bahşettiği nimetlere ne kadar şükretsek yine azdır. Acaba bizler Allah’ın verdiği nimetlerin hangi birine layığız? Bunu hiç düşündük mü? Görebildiğimiz için, işitebildiğimiz için, elimiz tutabildiği için, yediklerimizi hazmedebildiğimiz için acaba yeteri kadar şükredebiliyor muyuz? Hiç sanmıyorum. Bazı insanlar vardır, şımarık şımarık ben onu istiyorum, bunu istiyorum diye ayağa kalkarlar. Ama elimizdekilere, önümüzdekilere Allah’ın verdiği nimetlere karşı ne yaptık da böyle şımarık zengin çocukları gibi ayağa kalkıyoruz. Böyle bir kimse ben şükrediyorum dese ben ona inanmam. Elindekine, önündekine razı olmak onu edeple, saygıyla, ta’zimle karşılamak o kimsenin şükür yolunda olduğunu gösterir. Aman dikkatli olalım, şükür kelimesini telaffuz etmekle kendimizin de şükür içinde olduğumuzu sanmayalım. Ziya Paşa, “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” der. Sakin, sakin, huzur dolu bir teslimiyet içinde olmak bizim şükür yoluna girdiğimizi gösterir. İkide birde minicik şeyleri bahane edip “Ay sıkılıyorum, ay bunalıyorum” diye saygısızlık yapanlar şükürden Himalaya kadar uzaktır.


Kıymetli yavrum, söyleyeceklerim bunlar. Yeni maillerini bekler, selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]