Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah, herkese gönlüne göre versin.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 3/1/2020 1:13:56 AM


.
ALLAH HERKESE GÖNLÜNE GÖRE VERSİN
"Değerli yavrum, temiz kadınlar, temiz erkekler içindir. Herkes iç dünyasındaki beklentilere göre bir evlilik yapar. Biz, dürüst olalım, temiz olalım, efendice yaşayalım. Allah’ın yolunda olalım. Hiç şüpheniz olmasın tertemiz bir insanla beraber oluruz.

İstersen bir hatıramı anlatayım: fakülte son sınıftayım. Sınavlar yaklaştı. Kütüphanede çalışıyoruz. Güzel bir mayıs günü. Bir ara dinlenmek için bahçeye indim. Arkadaşlar hararetli bir şekilde tartışıyorlar. Yakında diyorlar fakülte bitecek. Biz kiminle evleneceğiz? Şartlar malum. Kara kara düşünceler sıralıyorlar. Ben sesimi çıkartmadım. Onları saygıyla dinledim. Bir arkadaş dedi ki “Sabri sen niye konuşmuyorsun? Neden fikirlerini söylemiyorsun?” Cevap verdim, “Dinlemek daha güzel” dedim. İtiraz ettiler. “Hayır, olmaz” dediler. “İlle düşünceni söyleyeceksin.” O zaman cevap verdim. “Allah, herkese gönlüne göre versin” dedim. Aman Yarabbi, az daha beni döveceklerdi. “Yahu,” dediler, “Allah gönlümüze göre verirse bizim genelevden evlenmemiz lazım.” “Orasını siz bilirsiniz” dedim, “bu benim samimi kanatim bu soruyu yüz kere sorsanız cevabı veririm. Temiz kadınlar, temiz erkekler içindir.”

Değerli yavrum, bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi? Ben, gençliği çok nezih, çok temiz, çok efendice yaşadım. Allah da karşıma bir melek çıkardı. Edebiyat yapmıyorum, samimi söylüyorum. Kırk dört yıllık evliliğimizde bir hususu bir türlü anlayamadım. Merhum Rana, bir melek mi yoksa bir insan mı? Öyle ince, öyle zarif, öyle müstesna bir insandı ki “Hayır diyordum, bir insan bu kadar mükemmel bir eş olamaz. Herhalde Allah, benim yalnız kalmamam için bir meleğini görevlendirdi.” Ben de ona son derece saygılı davrandım. Kırk dört yıl içinde eşimin karşısında ayak ayak üstüne atarak oturmadım.

Kıymetli yavrum, diyeceklerim bu kadar. Sözlerimi Gülten Akın’dan bir kaç mısra ile bitirmek istiyorum:

“Bekleyin, bekleyin, durmasızın bekleyin

Bir gün, unutulmuş bir aynadan bütün sevgiler size dönecek”

Güzel yavrum, Allah herkese gönlüne göre versin diyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]