Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Dünyanın en zor işi: Çocuk terbiyesi.
Gönderen : Göktürk
Tarih : 3/10/2020 10:54:36 AM


.



Çok Muhterem Büyüğüm,

Nihayetinde Allah sizinle görüşebilmeyi nasip etti. Bu sene çocuğumun doğumunun yanısıra beni en çok mutlu eden olaylardan biri de bu oldu.

Ankara'ya her günübirlik gelişimde sizinle görüşebileceğim umudunu taşıyordum. Ancak bir türlü kısmet olmuyordu. Sizin de buyurduğunuz gibi herşey nasip meselesi. Akşam İstanbul'a geri dönmeden önce yolda Çiğdem Hanıma rastlamam ve sizin yanınıza gideceğini söylemesi hiçbirşeyin rastlantı olmadığını hatırlattı bana. Hatta Çiğdem Hanımla yolda bu konuyu konuşurken, bize okulda gösterilen olasılık teorisinin neden aklımıza yatmadığından bahsettik. (Yine de bu teorinin, en azından bizim algılayabildiğimiz dünyada bazı teknik problemlerin çözülmesinde yardımı oluyor.)

Çocuk yetiştirme konusundaki tavsiyelerinizi devamlı olarak düşünüyorum. Her zaman buyurduğunuz gibi eğitimin aslı hal diliyle olanıdır. Kendimizin göstermediği güzel davranışları başkalarından bekleyemeyiz. Anne-baba olmanın devlet yönetmekten daha zor olmasının nedeninin de bu olduğunu belirttiniz. Ayrıca çocuğa bir fert olarak saygı gösterilmesi gerektiğini, ancak bunu çocuğu firavunlaştırmadan yapma lüzumunu vurguladınız. Çocuğu daha en küçük yaştan sorumluluk alabilecek tarzda yetiştirmenin kendisine olan güvenini artıracağını belirttiniz.

İnşaAllah yeniden sizinle görüşmek ve sohbetinizi dinlemek nasip olur.

Size ve site mensuplarına hayırlı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.

Selam, hürmet, muhabbet ve dualarımla

Göktürk Aşıcı

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Göktürk Aşıcı,

Kıymetli yavrum, dünyadaki işlerin en zoru, en çetini ama bir o kadar da en şereflisi çocuk eğitimi. Belirttiğin gibi burada önemli olan hal diliyle çocuğa hitabedebilmek. Davranışlarımız, konuşmalarımızla çelişirse işte kıyamet o zaman kopuyor. İçinde yaşadığı ikilem çocuğu felakete götürüyor. Aman yavrum, çok dikkatli olalım. Kendi yapmadığımız işi çocuklarımızdan beklemek gafletine düşmeyelim. Yoksa alay konusu oluruz. Değerli yavrum, Allah yardımcın olsun. Sana, iyi ve güzel günler diliyorum.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan

Onun ve Hakk'a Göçen Ailesinin Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]