Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Vehbi Koç işe ilk bir lirayı kazanarak başladı.
Gönderen : Gizem A.
Tarih : 3/16/2020 11:18:29 AM


.


Kiymetli Sabri Dedecim,


bence siz Türkiyenin, en zeki ve en kültürlü efendisiniz.



Ondan size bir büyük soru sorucam. Belki bilemeceksiniz, cünkü bu soru, bircok yıl öncedi, ama belkide, bana doğru yolu gösterirsiniz.


Soru:Bence, biz Maymundan gelmiyoruz, bu zaten dinimizde baska, dinimiz Adem ve Havva dan gelidiğimizi söylüyor. Ama ben buna da zor inaniyorum, cünkü milyarlarca kişi iki insandan nasıl gelebiliyor?


Sizin büyük değeriniz icin bu kücük soruya, değerli vaktinizi ayırdığınız icin,


teşekürler, hürmetler,


sizi saygıyla seven,


Gizem A.


----------------------------------------------------------------------------


Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :


Sayın Gizem A.,


Kıymetli yavrum, Darwin’in ortaya attığı nazariye bana göre sadece bir teori. Kesinlikle bilimsel bir tarafı yok. Ama ben Darwin’e çok hücum edilmesini de doğru bulmuyorum. Efendim, adam diyor ki “Benim dedem orangutan, e ne var bunda kızacak” Biz Darwin’in dedesinin orangutan olup olmadığını ondan daha mı iyi bileceğiz? O öyle diyorsa öyledir. Ama ben insanların Hz. Adem ve Hz. Havva’dan çoğaldıklarına inanıyorum.


Bu nasıl mı olur? Kıymetli yavrum, biz zamanlar Vehbi Koç Türkiye’nin en zengin adamı idi. Ona soruyorlar “Nasıl bu duruma geldiniz?” diyorlar. Vehbi Koç cevap veriyor: “Hayatımda ilk bir lirayı kazanarak işe baişaldım diyor”. Vehbi Koç’un başlangıçta inanılmayacak kadar küçük bir bakkal dükkanı varmış. Kapıyı açıp içeri girebilmek için içerdeki malların çoğunun dışarıya çıkarılması gerekiyormuş. İşte o minicik dükkandan sonra koskoca bir Koç İmparatorluğu ortaya çıkıyor.


Bugün Mc. Donalds hamburgerleri de bütün dünyada bir imparatorluk halinde. Dünyanın her yerinden Amerika’daki merkeze para yağıyor. Mc. Donalds, işe ilk iki masalık bir dükkanda başlıyor. Bu büyüyor, büyüyor, bütün dünyayı kapsayan koskoca bir imparatorluk oluyor.


Değerli yavrum, daha bunun gibi yüzlerce örnek verebiliriz. Kanser hastalığında da ilk olarak bir tek hücrede dejenerasyon başlıyor. Sonra bu büyüyor, büyüyor, bütün vücudu kaplıyor. Dağ dediğimiz birleşen atomlardan başka nedir? Okyanuslar bir damla suyun çoğalması değil midir? Su zerreleri birikiyor, birikiyor denizler, okyanuslar ortaya çıkıyor. Olaya bu gözle bakalım.


Selam, sevgi ve saygı ile.


Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]