Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Bugünlerde tüketilmesi çok yerinde olacak bir meyve: Ayva.
Gönderen : Siteden
Tarih : 3/25/2020 10:54:48 AM


.
BUGÜNLERDE TÜKETİLMESİ ÇOK YERİNDE OLACAK BİR MEYVE: AYVA
Saygıdeğer Dostlar,
Yüce Resulümüz Aleyhisselatü Vesselam Hz:

"Ayva yiyiniz, çünkü o gönlü rahatlatır, kalbe kuvvet verir ve ( doğacak ) çocuğun güzel (salih ve güler) yüzlü olmasına sebeptir.” buyurmuşlardır.
( Kaynak: el – Mu’ cemü’l- Kebir)

Cabir bin Abdullah (r.a) Taif’ten döndüğü zaman Peygamber Efendimize (Aleyhisselatü Vesselam Hz) hediye olarak ayva getirmişti. Resüllah Efendimiz (Aleyhisselatü Vesselam Hz) ona Buyurdular ki:

” Muhakkak ayva, göğüsteki darlığı giderir ve kalbi parlatır; pasını siler."

Değerli Dostlar,

Bugünlerde bize dolaylı olarak ulaşan bir mesajda bir kardeşimiz Kovid-19 salgını çıkmadan önce manevi yönü olan bir rüya gördüğünü (biz bu rüyayı gören şahsı tanımıyoruz ve size bu konuda bu şahsa ve söylediklerine itibar edilir gibi bir garanti gösteremeyiz) bu rüyada kendisine dünyada bir salgın çıkacağının ve kendisinin de bundan etkileneceğinin söylendiğini ilaç olarak da bir kavanoza bal koyup üstüne soyulmuş ayva ve çekirdeklerini de doğrayarak koyup biraz hemhal olması beklendikten sonra sabahları bir iki kaşık tüketmesinin iyi olacağı söylenmiş. Bu karışım çok fazla miktarda değil taze hazırlanmalı denmiş. Bu şahsı tanımıyoruz, rüyasının doğruluğu konusunu elbette biz bilemeyiz. Ancak bizzat tanıdığımız, Münir Derman Hz. ve Muhterem Büyüğümüz Sabri Tandoğan Hz'ne gönülden bağlı çok değerli bir hekim kardeşimiz bugünlerde çalıştığı hastanede Kovid-19 hastalarının yoğun bakım koğuşunda görevlendirildi. Kendisi, hayrolsun rüyasında bahçedeki ayva ağacının yanına giderek ayvalardan yemesinin söylendiğini görmüş. Bu genç hekim kardeşimiz sözü ve hareketleri doğru, çok özveri ile hizmet eden, hastalarından çok dua alan bir kimse olduğu için (malumunuz sözü doğru olanın rüyası da doğru çıkar) rüyasının da Hak rüya olduğunu düşünüyoruz.

Ayva zaten Hadis-i Şerifelerle övülmüş, nefes açtığı, kalbi ferahattığı belirtilmiş bir gıda. Çekirdekleri de çok şifalı. Kovid-19 ise nefesi daraltan ve zorlaştıran bir virüs. Bal ise Hadis-i Şerifle "İki şifa kaynağına devam ediniz: Biri Kur'an diğeri baldır." Buyrulan bir gıda.

Biz bu bilgileri siz değerli dostlarla da paylaşmayı uygun bulduk. Düşünce, karar ve uygulama size kalmış.
Selam, saygı ve sevgilerimizle.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]