Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Heykeli dikilecek insanlar.
Gönderen : "Ay Işığı"
Tarih : 3/27/2020 11:10:01 PM


.
Sevgili ve değerli büyüğümüz ,

Sayın "Kelebek" e güzel yazısı için çok teşekkür ederim.Yıllar önce televizyonda bir program seyretmiştim.Babaları ölen ve bu yüzden büyük bir yoksulluğa düşen çok cocuklu bir aileyi anlatıyordu.Evin bütün geçimini Kadir isminde 12-13 yaşlarında bir çocuk üstlenmişti.Kadir kardeşlerini ve annesini geçindirmek için okulu bırakmış,boyacılık yapıyordu.Yaşıtları sadece oyun oynarken, o hayatın bütün yükünü küçücük yaşında omuzlarına almıştı.Spiker Kadir'le konuştukca o çocuğa hayranlığım o kadar arttı ki,Aman Allah'ım bu yaşta bir çocuk nasıl böyle bir karaktere sahip olur diyordum. Sanki karşımda bir çocuk değil, bir veli vardı.Kadir : "Abi, çok şükür geçiniyoruz,kardeşlerim hiç üzülmesin,ben onlara bakarım.Bazen işlerim iyi gidiyor,onlara muz bile alıyorum.Ben yemem, onlar yesinler"diyordu.Spiker de çok etkilenmişti,sonunda: "Kadir yanlış anlamazsan aramızda para topladık, bunu bir kardeşinden hediye olarak kabul et" dedi.Kadir:"Hayır abi alamam,ben sadece alnımın terinin karşılığını alırım" dedi.Spikerin bütün ısrarlarına rağmen parayı kabul etmedi. Gözyaşlarımı tutamamıştım.Bir çok insan için dışarıdan bakıldığında o evde korkunç bir yoksulluk vardı.Bense o evde birinci sınıf bir elmas görüyordum.

Sevgi ve saygılarımla

"Ay Işığı"

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------

Sayın “Ayışığı”,

Kıymetli yavrum, mailindeki Kadir ruh asaletiyle beni ürpertti, ağlattı. Yarabbi o çocuktaki o ruh yüceliği kelimelerle anlatılır gibi değil. Ona hayran olmamak mümkün mü? Dünyamızda ne güzel insanlar yaşıyor. Batsın bu dünya diye herkesin içindeki güzellikleri karartan o sözümona arabeskçiler, o mukaddes müzik sanatını rezil eden kimseler senin mailini okusunlar da utansınlar. Eğer hala insanlıkları kalmışsa yüzleri kızarsın. Evet yavrum, bu dünyada rezil beyefendiler, alçak hanımefendiler olduğu kadar gizli veliler de var. Belki bu güneş onların yüzüsuyu hürmetine doğuyor. Belki bu yağmurlar onlar için yağıyor. Allah’ım bu Anadolu toprakları ne mukaddes bir mekan. Bugüne kadar kadın, erkek nice büyük insanlar çıkarmış. Hala da çıkarmaya devam ediyor. Onları sevmemek, onlara saygı duymamak, onlara hayran olmamak mümkün mü? Sen de bu güzel maili gönderdiğin için hepimizin kafasında ebediyyen yaşayacak bir güzellik yarattın. Allah senden razı olsun. Yedi milyar insan kardeşimiz adına sana teşekkür ediyorum. Allah bir gününü bin etsin.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]