Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Aşk imiş her ne var alemde, ilim bir kıyl-ü kal imiş ancak”
Gönderen : İsmail
Tarih : 3/27/2020 11:13:38 PM


.
Sevgili kardeşimiz "Ay Işığı"nın maili beni de ağlattı. Bu ülkede gizli kalmış nice pırlanta gibi insanlar var. Anadolu sizin dediğiniz gibi evliya toprağıdır, neresine giderseniz gidin, en küçük kasabasında bile mutlaka bir veli yaşamıştır ve hala nice veliler yaşıyordur.

Radyodan dinlediğim gerçekten olmuş bir olayı aktarmak istiyorum. Bir grup gencin bir dertleri varmış,fotokopi bastırmışlar sırayla dükkanları dolaşıp dertlerini anlatıyorlarmış. Bir meyhaneye girerler,meyhaneci bunları karşılar,dertlerini dinlemeden burası meyhane başka yere gidin diye kovar.İçeriden bir ayyaş da bunu duyar. "Ne oluyor burada"der.Gençler "Bir derdimiz var anlatmak istiyoruz" derler. Ayyaş meyhanedekilere döner: "Arkadaşlar bu meyhaneci bu arkadaşların derdini dinlemiyor.Bu adam dinsizin biri, yürüyün karşı meyhaneye gidelim" der. Meyhanedekilerin hepsi çıkar karşı meyhaneye geçerler.

Bu ülkenin ayyaşında ve genelev kadının da bile Allah korkusu ve sevgisi vardır. O televizyonlarda,gazetelerde gösterilen insan örnekleri asla bizim gerçek insanımızı temsil etmiyor.

Allah'a emanet olun

İsmail

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------------
Sayın İsmail Bey,

Efendim, gönderdiğiniz maili yıllarca düşünsek, ürpersek, oturup halimize ağlasak yine azdır. Gerçekten bu memlekette o kadar güzel insanlar yaşamışlar ki onların torunları bugün de bütün ihtişamlarıyla çevrelerine nur veriyorlar. Bayramda Eyüp’deki Ümmi Sinan Hazretleri’nin dergahına gittik. Torunu Seher Hanımefendi bizi karşıladı. Öylesine muhterem, öylesine muhteşem bir hanımefendi ki değil elleri, ayakları bile öpülebilir. Allah ondan razı olsun. Sohbet süresince o kadar güzel şeyler işittik ki içimiz Allah aşkıyla, Peygamber aşkıyla, Kur’an aşkıyla doldu. Seher Hanımefendiyi görüp de İslama yakınlık duymamak imkansız. Bu memlekette daha nice güzel insanlar var. Anlattığınız hikaye unutulur gibi değil. İnşallah son nefesimize kadar da unutmayız. Lütfedip bu maili gönderdiğiniz için size ne kadar teşekkür etsek azdır. Gerçekten bu memleketin insanları, hırsızından, sarhoşundan, o yolda olan kadınlarına varıncaya kadar bir başka, bir farklı diğer insanlardan. Öyle hikayeler anlatılıyor, öyle olaylara şahit oluyoruz ki insanın iç dünyası farklı boyutlar kazanıyor. Zahirden kurtulup, maneviyatın iklimlerinde soluk alıyorsunuz, rahatlıyorsunuz. Allah sayılarını artırsın. Yeter ki bizler Hak yolunda olalım. İnsanları sevelim, onlara saygı duyalım, onların hizmetlerinde bulunalım. O zaman bambaşka kapılar açılacak, yepyeni imkanlar doğacak. Yeter ki şu karamsarlığı, şu küskünlüğü, kırgınlığı bir tarafa bırakalım. Yediğimiz aşk, içtiğimiz aşk, okuduğumuz aşk olsun. Biz aşkla öyle dolalım ki yolda birisi bizi gördüğü zaman “Ey aşk, nereye gidiyorsun” desin. İçimiz aşk, dışımız aşk olsun...

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]