Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Tövbesinde devamlı kalabilene ne mutlu.
Gönderen : Özlem
Tarih : 3/27/2020 11:19:31 PM


.
Sayın Sabri Bey,

Konuşmalarınız, kitaplarınız ve hayata olan yorumunuz beni çok etkiliyor. Genel de İslam dininde sanki her şey günahmış gibi gösteriyorlar. Bu da çok can sıkıcı bir hal alıyor. Sanıyorum ki her insanın kendince günahları vardır tabiki çok iyi insanlar da var ama genel anlamda günah sahibiyiz. Benim merak ettiğim husus şudur; tövbe etmek gerçekten insanı tüm günahlarından arındırır mı? Allah tövbe edip, daha o günahı işlemeyenleri affeder mi? Tövbeyle ilgili bir çok hadis okudum ancak bunu bir de sizden dinlemek ve akıl almak istiyorum. Hayırlı ve mutlu günler diliyorum. Sağlıcakla kalın.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
----------------------------------------------------------------------
Sayın Özlem Hanım,

Kıymetli yavrum, Allah tövbe eden kullarını bağışlar. İnce nokta şurada, tövbeden sonra bir daha o günaha yanaşmamak. O zaman sıfır kilometreden hayat ve hayatın güzellikleri yeniden başlar ve devam eder. Önemli olan tövbe ederken kesin kararlı, azimli ve iradeli olup bir daha o günahı işlememeye karar vermektir.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]