Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Allah rızası için yapılan iyilikler bizi selamete götürür.
Gönderen : Çiğdem
Tarih : 3/27/2020 11:25:45 PM


.
Işık ve Nur Kaynağımız, Çok Sevgili Büyüğümüz,

Bir Cuma gününün bütün hayırları ile size ve bütün dostlara sınırsız güzellikler sunması niyazı ile sonsuz sevgiler, hürmetler, selamlar..

Değerli büyüğüm, siz sohbetlerinizde zaman zaman yapılan bütün hayır ve iyiliklerin sadece Allah rızası için yapılması gerektiğini, aksi halde şirk tehlikesinin bulunacağını anlatırsınız.

Allah rızası için yapılan bütün işler kaynağından bütün güzellikleri de beraberine alarak en güzel şekilde geri dönücüdür şüphesiz. Her işte Allah rızasını gözetmek, gözetenlerden olabilmek ve Allah rızası sözkonusu olduğunu herşeyini ortaya koyabilmek ve hayırlı işlere korkmadan girişebilmek ne büyük bir nasiptir...

Değerli büyüğüm, bu konuda Cüneyd-i Bağdâdî Hazretleri ile ilgili bir anektodda da kendisine "ihlâsı kimden öğrendiniz?" diye sorulduğu anlatılır. Cevaben "Mekke-i Mükerremede bir berber gördüm” der Hazret. "Allah rızâsı için benim saçlarımı düzeltebilir misin?" dediğimde o sırada, mevki, makam sâhibi birini traş etmekte iken hemen traşını bırakıp; "Efendi, sen kalk. bir kimse Allah için bir şey istedi mi, bütün işler durur, derhal ona bakılır." dedi. Sonra berber koltuğuna beni oturtup traş etti. Bu olay üzerine elime geçen ilk parayı kendisine hediye etmeye karar verdim, daha sonra bana gönderilen bir kese altını götürüp kendisine ikram ettim ve o günkü niyetimi anlattım. Ancak berber, “Beyim ben o traşı Allah rızası için yapmıştım, eğer bu hediyeni kabul edersem niyetime bir zarar gelmesinden korkarım” diyerek kabul etmedi, işte ben ihlası bu berberden öğrendim” der.

Aziz büyüğüm, Allah rızası için her nefeste hayır işlerine koşanlardan olabilmek niyazıyla bizlere sırf Allah rızası için yapmakta olduğunuz katkılarınız için, bu konuda örnek olduğunuz için, gösterdiğiniz sabır, anlayış ve incelikler için sonsuz teşekkürler ediyor, nur demeti gülden ellerinizden öpüyoruz. Bütün bu güzelliklerin sonsuz hayırlarla her iki dünyada da üzerinize olması duasıyla Allah’a emanet olunuz.

Ç. Seçkin Gürel

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------------

Sayın Ç. Seçkin Gürel,

Kıymetli yavrum, Allah rızası için iş yapmak o kadar önemlidir ki hayatta hiçbir şey onun yerini tutamaz. Hayatta öyle zamanlar oluyor ki bütün varlığınızla iyilik yapmak, hayır yapmak, mutlu etmek için sevdiğiniz, saydığınız ekmek gibi başınızda taşıdığınız bir kimse birden dönüş yapıyor. Size en büyük düşman gibi davranıyor. Bu fevkalade hassas, ince bir nokta. İnsan haliyle üzülüyor. Eğer o kimse yaptığı iyiliği, hayrı Allah rızası için yapmışsa bu durumdan fazla etkilenmiyor. “Yarabbi” diyor, “ben yaptıklarımı Senin rızanı kazanmak için yaptım. Başka hiç bir niyetim yoktu. Karşı taraf anlar, anlamaz, beni hiç ilgilendirmiyor.

Yarın mahşer günü huzuruna çıktığımızda her şey ortaya çıkacak. Gerçekler anlaşılacak. Atlı kim, yaya kim, görülecek. Onun için ben işi Sana bırakıyorum Yarabbi deyip, yeniden Allah rızası için hayırlar, iyilikler peşinde koşmaya başlayacak. Halbuki bu kimse yaptıklarını Allah rızası için yapmamışsa ister istemez bu durumdan etkilenecek, birçok kimsenin yaptığı gibi belki de bir daha iyilik yapmamak için yemin edecek. Bu ne kadar kötü bir durum. İnsanın tekamülüne bu kadar engel olacak başka ne olabilir? Onun için kıymetli yavrum, ne yaparsak Allah rızası için yapalım. Ne söylersek Allah rızası için söyleyelim. Bu yol bizi selamete götürür.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]