Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : “Arkadaşının kim olduğunu söyle, senin kim olduğunu söyleyeyim”.
Gönderen : Elif
Tarih : 3/29/2020 12:49:13 AM


.
Merhaba Sabri amca,

Benim sınıfta iyi bir arkadaş grubum vardı.Şimdi gruptan bazı kızlar beni ellerinden geldiğince görmemezlikten geliyorlar. Sadece bir tanesiyle iyiyiz. Yanlarında bazılarının beni görmek istemediklerini seziyorum. Ben de o kızların yanına gitmiyorum artık. Sınıfa girince selam veriyorum, onlarda kuru kuru selam veriyor. herkes beni sevmek zorunda değil ama beni kıskandıklarını düşünüyorum. Ben de okuluma gidip dersimi dinliyorum.

Ama ben arkadaşlığa çok önem veririm aslında. Hala görüştüğüm ve çok sevdiğim arkadaşlarım var ama bu okulda olmadı. Ben gerçekten sevdiğim, birbirimize değer verdiğimiz arkadaşlarım olsun istiyorum, bu okul ortamında yoksa ben de yüzeysel bir şekilde konuşuyorum sınıfımdakilerle. Ama yüzeysel ilişkilerin bence güzel bir yanı yok. Ben de bu şekilde okuluma devam ediyorum ama bu konuda memnun değilim. Sizce doğru mu yapıyorum?

selam, sevgi ve saygılarımla.

elif

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
----------------------------------------------

Sayın Elif Hanım,

Kıymetli yavrum, önce şunu düşünmen lazım: Sen o okula okumak, öğrenmek için gidiyorsun. Yarenlik için değil. Hayat böyle yavrum. Herkesle dost olunmuyor. Rahmetli Münir Bey, “İnsanın hakiki dostu Allah’la aynı sayıdadır” derdi. Aman dikkatli ol yavrum. Buna kesinlikle inan. Sen veli de olsan, Peygamber de olsan kendini herkese sevdiremezsin. Herkesle dost olacağız diye de bir kural yok. Kötü ruhlu, bozuk niyetli bir insanla nasıl dostluk yapabilirsin? Yaptığın takdirde ortada sen kalır mısın? Bırak, senden hoşlanmayan, seni sevmeyen insanlara sen de yüz verme. Selam ver, geç. Bunu üzüntü konusu yapma. Herkes kendi meşrebine göre arkadaş arar, onlarla dost olur. Lütfen bu kuralı unutma.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]