Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Seçilecek en güzel yol...
Gönderen : Cengiz
Tarih : 3/29/2020 12:53:45 AM


.
Değerli büyüğümüz Sabri Bey Amca,

Ben tek bir hadisi tüm hayatım boyunca yaşamak istiyorum. Sizin de sürekli vurguladığınız gibi "Ya hayır söyle ya sus" hadisini tüm yaşamımız boyunca uygulayabilirsek en yüksek manevi makamlara bile ulaşabiliriz.

Ben bunu başarmak için öncelikle hayır düşünmemiz gerektiğini inanıyorum. Bir insanın içi karanlıklarla,endişelerle,korkularla doluysa hayır konuşmasına imkan yoktur. Dilin kemiği yoktur derler, dil içimizde ne varsa onu söyler. Ben işe öncelikle içimi temizlemekle başladım.

Bunun için önce televizyonu hayatımdan tamamen çıkardım. Ben televizyona çağımızın vebası diyorum. Hiçbir icat insanlığa bu kadar zararlı olmamıştır. Evet binlerce program içinde bir kaç güzel program olabilir fakat bunun için televizyon seyretmek bir damla bal için yüzlerce kilo keçi boynuzu yemeye benziyor. Bu programların arasındaki reklamlar bile insanı zehirlemeye yeter. Bu faydalı programlardan alacağımız faydanın kat kat fazlasını bir manevi büyüğün kitabından alabiliriz.

İkincisi gazete okumuyorum. Günlük haberleri almak için bir kaç dakikalığına sadece manşetlere bakıyorum veya internetteki haber sitelerindeki başlıklara bakıyorum.

Üçüncüsü sürekli her şeyden şikayet eden karamsar insanlardan uzak duruyorum. Fazla arkadaşım yok. Fakat böyle yüzlerce arkadaşım olacağına yanında mutlu olacağım bir tane arkadaşım olsun yeter. Yalnızlık bile böyle insanların yanında olmaktan daha iyidir.

Bütün bunlara müzik, şiir, doğada yürümek, güzel ve yaratıcı işlerle uğraşmak gibi faaliyetleri eklerseniz hayattaki her şeye çok daha farklı bir açıdan bakabiliriz. O zaman sözlerimiz ve davranışlarımız hep hayır üzerine olur, ibadetlerimizde bile daha önce hiç almadığımız tatları alırız.

Kuran'da belirtildiği gibi bütün güzel sözler Allah'a ulaşır. Güzel sözlerin ve güzel insanların sitesi Gönül Sohbetleri'nin kurucusu Sayın Büyüğümüze şükranlarımı sunar, önümüzdeki günlerin hepimiz için güzelliklerle geçmesi dileğiyle tüm dostları sevgi ve saygıyla selamlarım.

Cengiz

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------
Sayın Cengiz Bey,

Kıymetli yavrum, gerek hayatta yürüyeceğin yol konusundaki seçimin, gerek Hadis seçimi ve gerekse o hadisi gerçekleştirmek için seçtiğin metod o kadar güzel ki seni yürekten kutluyor, başarılar diliyorum. Gerçekten o kadar isabetli grüşlerin var ki keşke her gün herkes senin mailini okusa ve üzerinde tefekkür etse. Gerçekten bugünkü haliyle televizyonların, gazetelerin birkaç istisna dışında insana vereceği hiçbir şey yok. Ama o kadar çok şey alıyor ki. Bizi eritiyor, bitiriyor, tüketiyor. İçimizde temiz, iyi, güzel ne kalmışsa hepsini silip süpürüyor. O zaman mana yolunda yürüyebilmek için yepyeni bir metod seçmek gerek. Keza hep bedbin konuşan, karamsar, diliyle zehir akıtan insanların arkadaşlığından ne hayır gelir? Rahmetli hocam operatör doktor Münir Derman, “Şimdiki zamanda insanın hakiki dostu Allah’la aynı sayıdadır” derdi. Ne kadar haklı. Fransızların çok güzel bir sözü var: “Arkadaşının kim olduğunu söyle, senin kim olduğunu söyleyeyim”. Arkadaş, menfi olarak da müspet olarak da insanı öyle etkiliyor ki o zaman kendiliğinden bir seçim yapmak gerekiyor. Bazı kimseler efendim ben tesir altında kalmam diyorlar. Bunlar, insan ruhunu hiç tanımayan, zavallı kimseler. Hepimiz tesir altında kalırız. Önemli olan bu tesirin müspet olması.

Yürüdüğün yolda nice manevi mertebeler ulaşmanı diliyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]