Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kendine yardım etmeyene Allah da yardım etmez.
Gönderen : F.C.
Tarih : 3/29/2020 1:09:36 AM


.
Hocam hayırlı günler.

Sizden bir kaç konuda yardım isteyecektim.

Birincisi, ben namazlarımın devamlılıgını saglayamıyorum. Tum gun dısarda calıstıgım icin aksamda yorgunlugu bahane edip uyuyorum. Her basladıgımda bir daha bırakmayacagım diyorum fakat nafile..

Bir de bununla birlikte şükürsüz biri oldum. Sabır konusunda da zayıf oldugumu hissediyorum. Bir de bunlara zaman zaman eklenen kıskançlıklar beni kotu bir insan oldugum dusuncesine sevkediyor. Kiminn güzelligini, kiminin basarısını, kiminin Allaha olan baglılıgını, yani kıskanacak birseyler buluyorum zaman zaman.

Kendimi bu durumlarda sevmiyorum. Cok bos ve ise yaramaz hissediyorum. Allah(cc.) ın bana bir cok lutuf da bulundugunu ve benım bunlara layık olmadıgımı dusunuyorum.

Bana yardımcı olursanız sevınırım. ilk olarak namaz konusunda, ve daha sonra sabır sukur ve kıskanclık gıbı ruhumu karartan konularda.

Hakkınızı helal edin, vaktinizi aldıysam.

İyi çalısmalar.

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
--------------------------------------------------------------

Sayın FC,

Kıymetli yavrum, önce şuna inanalım. Kendine yardım etmeyene kimse yardımcı olamaz hatta Allah da yardım etmez. Önce kendine bir çeki düzen vereceksin. Oyunu kuralı böyle. Kendini bırakarak, gevşeklikle irade zaafıyla hiçbir yere varamasın. İşe ölümüne oynayarak yola koyulacaksın. Buna mecbursun. Bu sade senin için değil, hepimiz için bahis konusu. Başarılı olmak içi gerektiği zaman ölümü göze alacaksın. Bazı kimselerin yaptığı gibi sen dua et ben adam olayım demek zavallıca bir edebiyattan başka bir şey değildir. Kıymetli yavrum, hayatın kanunu böyledir. Bunu ne sen, ne ben değiştiremeyiz. İyi bilmiş ol:

“Kendine yardım etmeyene, Allah da yardım etmez.”

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]