Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Adam olabilmek....
Gönderen : Nazan
Tarih : 3/31/2020 1:33:00 PM


.
Sayın hocam ben bir sınıf öğretmeniyim. İzmirde yaşıyorum. Bir tevafuk sonucu tanıdım sizi ve çok sevdim. Saygılarımı sunmak istedim. Tasavvuf konusunda yol almak istiyorum ancak mürşide teslimiyet konusunda mutmain olamıyorum. Septik düşünce peşimi bırakmıyor. Lütfen yardımcı olur musunuz. Saygılarımla...

Nazan

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :
---------------------------------------------------------------
Sayın Nalan Hanım,

Efendim, siz gerçek bir mürşit görmediğiniz için ona teslim olamıyorsunuz. O teslimiyeti gösterinceye kadar lütfen mürşit aramayınız. Mürşit aranmaz, mürşit müridini arar. Mevlana Şems’i aramadı. Şems Mevlana’yı aradı. Ta Şam’dan kalktı, yürüyerek Konya’ya geldi. Önemli olan kapı kapı dolaşıp mürşit adı altında birtakım kimseleri aramak değil gerçek bir mürşidin gelmesine yol açacak ruh güzelliğine, ruh temizliğine, asalete, inceliğe, zarafete, edebe, saygıya, sabıra, şükre, kanaate sahip olabilmekte.

Lütfen, çevrenizdeki insanlar gibi yarım yamalak kimselere, çeyrek duygularla bağlanmayın. Bunun, siz de görüyorsunuz ki bir faydası olmuyor. Çevrede mürşitten de müridden de geçilmiyor. Ama bu toplulukta bana öyle bir insan gösterin ki Resulullah Efendimiz’in “Ya hayır söyle, yahut sus” Hadis-i Şerifini yaşamış olsun, dediğiniz zaman herkes dut yemiş bülbül gibi susuyor.

Sevgili yavrum, bırakalım bu mürşid, mürid laflarını adam olmaya bakalım. Allah’ın kulu, Peygamberin ümmeti olmaya çalışalım. Bir Ayetin, bir Hadisin güzelliğini yaşayalım. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]