Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İnsanları idare edebilmek en büyük sanattır.
Gönderen : Gönül
Tarih : 4/10/2020 9:52:05 AM


.
İNSANLARI İDARE EDEBİLMEK EN BÜYÜK SANATTIR
Soru-Cevap
Değerli Hocam merhaba. İnsan ilişkileri nasıl düzeltilir? İş yerinde hemen herkesle konuşmama noktasına geldim. İnsanların edepsizliklerini gördüğümde onlardan uzaklaşıyorum. Ben de kusursuz değilim tabi ki. Bilemedim. Çevremde kimse kalmadı . Ne yapsam?

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Gönül Hanım,

Kıymetli yavrum, insanlarla geçim hele işyerinde olursa çok önemlidir. Bunun için ilk şart önce köşene çekileceksin. Kimseye bulaşmayacaksın. O işyerinin süpürgecisinden başkanına kadar herkese sevgiyle, saygıyla hareket edeceksin. Kimseyle münakaşa yapmayacaksın. Birisi zorla münakaşa yapmak isterse çok usta zeka oyunlarıyla ona imkan bırakmayacaksın. Arada sırada iş arkadaşlarına iltifat edeceksin. Ufacık da olsa hediyeler alacaksın. Onların doğum günlerini bir yere yazıp o gün muhakkak tebrik edeceksin. Minicik de olsa bir hediye alacaksın. Bütün bunlar için şu anı ilk gün kabul edeceksin. Hiçbir şey yokmuş gibi evvela selamlaşmakla işe başlayıp sonra yavaş yavaş diğer konulara geçeceksin. Unutmayalım ki insanları idare etmek en büyük sanattır. Hepimiz bu sanatı öğrenmeye ve uygulamaya mecburuz.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]