Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Virüse karşı bakır- Bakır virüsleri yok ediyor.
Gönderen : Siteden
Tarih : 4/11/2020 11:03:01 AM


.

VİRÜSE KARŞI BAKIR
Bakır virüsleri yok ediyor

OPR. DR. MÜNİR DERMAN HZ DE ESKİDEN İNSANLARIN BAŞPARMAK İLE İŞARET PARMAK ARASINDAKİ ÇUKUR BÖLGEYE VİRÜSLERDEN KORUNMAK İÇİN BAKIR ÇUBUK BASTIRDIKLARINI ANLATIR...

KUR'AN-I KERİM'DE KEHF SURESİNİN SON AYETLERİNDE İNSANLARA ZARAR VERİP TALAN EDEN YECÜC MECÜC'DEN KORUNMAK İÇİN DEMİR VE BAKIRDAN YARARLANILDIĞI ANLATILMAKTADIR....

Bakırdan üretilen eşyaların, virüslerle savaşmada çok etkili olabileceği saptandı.

Bilim adamları kapı kolları, musluklar ve ışık düğmelerinin bakırdan yapılmasının, günümüzdeki öldürücü virüsleri durdurabileceğini açıkladı.
Bakterilerin metallerde yaşayamadığını kaydeden araştırmacılar, bu sebeple bakır kaplama maddelerin enfeksiyonları kontrol edebilmede diğer maddelere göre daha faydalı olduğunu kaydetti.

Eskiden Mısırlılar, Yunanlar ve Romalılar tarafından yaraları tedavi etmede kullanılan bakır, modern çözümler için sadece Birmingham's Selly Oak Hastanesi'nde kullanıldı. Mikrobiyolog Tom Elliott, "Bakırı 'en önemli metal' olarak adlandırıyorum. Bakır, arka planda sessizce çalışır ve her zaman organizmaları öldürür.

Geçmişte temizlikte kullanılan klor, oksijenli su gibi maddeleri de ele aldık ancak bunların bakır kadar uzun süreli etkisi olmadığını gördük" dedi. Yapılan araştırmaların sonucunda, bakırdan üretilen yada bakır kaplı maddelerin, paslanmaz çelik gibi diğer metallere göre yüzde 95 daha az mikrop barındırdığı ortaya çıktı. Ancak, İngilte MRSA İle Mücadele Örgütü'nden Derek Butler, "Yine de hiçbir sihirli madde problemi tamamen ortadan kaldırmıyor.

Ellerin yıkanması, teçhizatların sterilize edilmesi ya da hastanelerin temizlenmesi, bunların hiç biri tek başına bir çare olamaz. Bunların bir arada yapılması durumunda bakterilere karşı etkili bir silahımız olur" dedi.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]