Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kelamı Hak'tan almak...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 4/15/2020 10:18:39 AM


.
KELAMI HAK'TAN ALMAK...
"Efendim, bir gün Kenan Rıfai Hazretlerinin annesi Hatice Cenan Sultan bir arkadaşıyla beraber yolda gidiyorlarmış. Bir çocuk salıncakta sallanıyormuş. Hatice Cenan Sultan çocuğa dönmüş, “Aman yavrum, dikkatli ol, düşmeyesin” demiş. Çocuğun canı sıkılmış, dik dik bakmış, “Sana ne” demiş.

Onun üzerine Hatice Cenan Sultan arkadaşına dönüyor “Ayol, bu çocuk ne doğru söylüyor” diyor. Mesele burada efendim.

Bir gün Azize Anne evden çıkmış, alış veriş etmek için Gima’ya doğru yürüyormuş. Yanından çok hızla geçen iki kolejli çocuklardan biri öbürüne “Ahmet, dikkat et” diye yüksek sesle bağırmış. Azize Anne, demiş ki “Bak Azize, kelamı Hak’dan al. Demek ki benim dikkatli olmam gerekiyor. Allah bu çocuğun dilinden bana sesleniyor” demiş.

Biraz sonra ne görsün, yolda koskocaman bir çukur. Başında ne bir fener, ne bir işaret. “Allah razı olsun o çocuktan” demiş. “O böyle bağırmasaydı, maazallah ben çukura düşecektim”

Olay bu efendim. Kelamı Hak’dan alacağız ve üstümüze vazife olmayan işe karışmayacağız. İyi niyetli olabiliriz. Ama yetmiyor. Başka faktörler de var. Hayat yolunda yürümek bir değil, bin değil, milyon incelik istiyor.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]