Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Mutluluğun yolu insanları sevmek ve Allah rızası için hizmet etmekten geçer
Gönderen : "Ay Işığı"
Tarih : 4/17/2020 12:13:32 AM


.
Sevgili ve değerli büyüğümüz,

Uzun yıllar önce Çinde Li-Li adlı bir kız evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar.Fakat kısa bir süre sonra kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar.

İkisinin de kişiliği birbirinden tamamen farklıdır, bu da onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar.

Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça tepkisini alır. Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev herkes için cehennem haline gelmiştir. Artık bir şeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın doğru babasının eski bir arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır.
Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir karışım hazırlar ve bunu 3 ay boyunca her gün azar azar kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler.Zehir az az verilecek, böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır.
Yaşlı adam genç kadına kimsenin ve eşinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranmasını, ona en güzel yemekleri yapmasını söyler. Sevinç içinde eve dönen Li-Li yaşlı adamın

dediklerini aynen uygular. Her gün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehri damlatır. Kimseler şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranır.

Bir süre sonra kayınvalidesi de çok değişmiştir ve ona kendi kızı gibi davranıyordur. Evde artık barış rüzgarları esiyordur. Genç kadın kendisini ağır bir yük altında hisseder ve yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı dükkanının yolunu tutar ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvarır. Yaşlı kadının ölmesini artık istemiyordur.

İhtiyar adam adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran Li-Li' ye bakar ve gülmeye başlar. "Sevgili Li-Li,sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir senin beyninde olandı. Sen ona iyi davrandıkça o da dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz gerçek bir ana kız oldunuz."
Eski bir Çin atasözü şöyle der: "Gül veren elde gül kokusu kalır"

Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle selam,sevgi ve saygılarımı sunarım.

Ay Işığı

Sayın Sabri Tandoğan'ın cevaben yazdıkları :
-------------------------------------------------------------------
Sayın “Ayışığı”,

Kıymetli yavrum, o harikulade güzel Çin masalında gerçekler ne güzel anlatılmış. Her şey bizim kafamızın içinde başlıyor ve bitiyor. İç dünyamız düzenli, tertipli, barış içinde olunca bütü kainat da güzelleşiyor, her yanı, her yöresi renkler, ışıklar ve güzellikler kaplıyor. Velhasıl herşey insanda başlıyor, insanda bitiyor.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]