Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hızır Aleyhisselam...
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 4/28/2020 7:34:13 AM


.

HIZIR ALEYHİSSELAM...
"Hızır Aleyhisselam her zaman, her yerde görülebilir. O, Rahman ve Rahiym olan Allah’ın bu sıfatlarıyla darda kalan, sıkıntıda kalan, bunalan, imdat ve yardım isteyen, teselliye muhtaç olan herkese tecelli edebilir.

Onunla konuşmak için muhakkak büyük bir veli olmak gerekmez. Ama o insanın dürüst, temiz, kalbinde kin ve nefret hissi taşımayan edepli, mütavazı ve kirlenmemiş, fıtratı bozulmamış bir insan olması gerektir.

Rahmetli babam anlatırdı. Dedem, vefat ettiği zaman babam oniki yaşındaymış. Ailesinin geçimini sağlamak için ticarete başlamış. Çok soğuk bir kış günü Ermenekten üzerine bindiği atın iki yanına içinde ceviz içi olan çuvalları alarak yola koyulmuş. Ermeneğin meşhur bir “Yelli bel”i vardır. Oradan geçerken kar başlamış. Biraz sonra hertaraf bembeyaz kesilmiş. Öyle bir yol ki iki tarafı uçurum. Torosların en zor yolu. Öyle ki at biraz sağa veya biraz sola gitse uçuruma yuvarlanacaklar. Rahmetli babam korkmuş. Vakit gece yarısı, hertaraf bembeyaz kar. Issız, kimsesiz, ürperten bir gece. Biraz sonra Hızır Aleyhisselam gözükmüş. Babama selam vermiş. Yavrum, hiç korkma, atın üzerinde rahat ve sakin otur. Eğer uykun gelirse uyu. At seni Silifkeye götürecek demiş. Babam elini öpmek istemiş mübarek kaybolmuş. Sonra babam gözlerini kapamış, uyumuş. Sabahleyin gözlerini açtığı zaman kendini Silifkede bulmuş.

Babamın bu hatırasını işittiğim zaman ufak bir çocuktum, bunu ömür boyu unutmadım. Hızır Aleyhisselam bugün de o ruh temizliğinde olan herhangi bir kimseye görünebilir, ona yardım edebilir."

Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhlarına Fatihalarla.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]