Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Kapı kapı dolaşma,muradlar sendedir.
Gönderen : Salim
Tarih : 5/8/2020 1:59:57 PM


.
Çok muhterem Sabri bey,

Bende sizin gibi Münir Derman Hz. aşık bir faniyim.. Onun sohpetlerini dinleyerek, kendimi yontmaya çalışıyorum.. Bunda nekadar başarılıyım bilemiyorum. Lakin, hocamın dediklerine harfiyen uymaya çalışıyorum.

O bir sohpetlerinde, gönülden anlayan, insanı insan yapacak insanı ara diyorlar. Güler yüzlü kişi bul ona sor, sen göremesende o gönül ehlini gören sana söler şeklinde bir ifadede bulunuyor.

Bununun üzerine ben farklı bir ama içerisindeyken, bir konuşmanızda hocam ile olan anılarınızdan bahsediyordunuz. Bende internet sitesi üzerindeki bu eposta adresine bir bahane olsun diye eposta yazıyorum.

Sizin bildiğiniz, insanı insan yapacak bir insan tanıyor musunuz?

Saygılarımla,

Salim Özgönül

--------------------------------------------------------------------------------

Sayın Sabri Tandoğan Efendi Hz'nin cevaben yazdıkları :

Sayın Salim Özgönül,

Kıymetli yavrum, mürşit aranmaz. Gerektiği zaman mürşit talebesini bulur.

Mevlana Konya’da medresede derslerini veriyordu. Sakin bir hayat yaşıyordu. Onu irşad etmek için Şems Hazretleri Tebriz’den kalktı, Konya’ya kadar yürüyerek geldi ve ders başladı.

Değerli yavrum, çarşıda bir mal aranır gibi mürşit aranmaz. Bir manevi büyük “Kapı kapı dolaşma, muratlar sendedir.” diyor. Değerli yavrum sen çevreyle ilgilenmeyi bırak, o kadar güzel bir hayat yaşa ki senin Şems’in de ta ötelerden kalkıp seni bulmaya gelsin ve dersleriniz başlasın. Peki, böyle bir pırıl pırıl bir hayatı nasıl yaşayacağım dersen otur, on dört ciltlik Gönül Sohbetleri’ni oku (www.gonulsohbetleri.net/html/kitaplari.asp). O seni pırıl pırıl hale getirir.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan

Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]