Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : Hatasız ve kusursuz olsak bu dünyada işimiz ne?
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/14/2020 3:20:29 AM


.
HATASIZ VE KUSURSUZ OLSAK BU DÜNYADA İŞİMİZ NE?
"Hayat yolunda hiçbirimiz her yönüyle yetişmiş, olgun, kamil, noksansız, kusursuz, günahsız varlıklar değiliz. Öyle olsak bu dünyada işimiz ne? Bu dünya bir okul, adam etme, yetiştirme, tekamül etme okulu. Noksanlardan arınma, temizlenme, yunma, yıkanma okulu... Bizler de o okulun ebedi öğrencileriyiz.

Yaşadığımız sürece, varolduğumuz sürece tek amacımız olacak. Yetişmek, gelişmek, tekamül etmek. Hepimiz ama tek istisna olmadan hepimiz bununla yükümlüyüz. Bu, yetişme olayı da, bu tekamül olayı da acıyla, ıstırapla, çile çekerek, gözyaşı dökerek, uykusuz kalarak, iftiraya uğrayarak, yanlış anlaşılarak, en sevdiklerimiz tarafından terk edilerek oluyor.

Diyeceksiniz ki ben fakülteler bitireyim, ilimler öğreneyim, kütüphaneler dolusu kitaplar okuyayım, olmaz mı? Hayır yavrum, ne yazık ki olmuyor. İlle o acılar çekilecek, bu gözyaşları dökülecek, elimiz böğrümüzde kalacak, terkedileceğiz...Başka yolu yok, yavrum. Peygamberler tarihini okuyun, tasavvuf tarihini okuyun. Bana içlerinden acı çekmeyen, ıstırap çekmeyen bir tekini gösterin. Buyurun, meydan sizin. Gösteremeyeceksiniz, gösteremeyeceksiniz. Çünkü oyunun kuralı böyle."
Sabri Tandoğan Efendi Hz.
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]