Sizden Gelenler

 

subHeader_l

Konu : İffetli yaşamak kadın ve erkek her Müslümana farzdır.
Gönderen : Sabri Babadan Mesaj
Tarih : 5/19/2020 8:31:15 PM


.
İFFETLİ YAŞAMAK KADIN VE ERKEK HER İNSANA FARZDIR

Kıymetli yavrum,
Toplum içinde yanlış anlaşılmış, üzerinde yeteri kadar düşünülmemiş kavramlardan biridir iffet. Bize çocukluğumuzdan beri şunlar aşılandı. İffet denince akla önce kadınlar getirildi. Ve sadece “namus” o da “cinsel namus” anlamına getirildi. Oysa iffet kavramı çok daha geniş anlamları içerir.

İffette kadın, erkek ayrımı olamaz. Kadının da iffetsizi vardır, erkeğin de. Bazan kadınlar iffetini kaybeder, bazan erkekler. Öyle erkekler var ki genç kızlara “seviyor” havalarında yaklaşıyorlar. Zımmen veya açıkça evlilikten dem vuruyorlar. Amaçları sadece istifade etmek. Şimdi böyle bir erkek iffetsiz değil midir? Seçim meydanlarında yapamayacağı, yapmasına gücü yetmeyeceği hususları seçmenine vaad eden bir erkek iffetsiz değil midir? Günümüzde iffet kavramı ne yazık ki temiz, nezih, asli değerinden çok şeyler kaybediyor. Yılışıklık, sırnaşıklık, laubali davranışlar, açıklığın da ötesinde alenen, çirkin, tiksindirici giyimler iffetsizlik değil midir? Bazı yerlerde vücutlarının en mahrem yerlerini teşhir edenler ve bu tür tiksindirici olayları gazetelerinin en muteber köşelerinde yayınlayanlar iffetsiz değil midir?

Geçen yıl internet sitemize bir mail gelmişti. Bir genç hanım, şöyle yazıyordu: çalıştığı işyerinde aralarında epey yaş farkı olan bir adam çirkin bir teklif getiriyor. Bir süre diyor beraber yaşayalım. Nasıl bir insan pazarda mal alırken tadına bakarsa aynı şeyi ben yapmak istiyorum. Bu hanım durumu sitemize sordu. Öyle bir ifadesi vardı ki adama hak verir gibiydi. Şiddetle itiraz ettim. Bu durumun kadın için de erkek için de çok adi, çok aşağılık, iffetsiz bir durum olacağını söyledim. Hanım kızdı, bir daha sitemizle ilgilenmedi. Bizi bu şekilde protesto etti.

Neden iffet kavramını yalnız kadınlarda arıyoruz? Kadın, erkek her inanmış insanın her medeni insanın iffetli olması gerekmez mi? Bugün piyasada doğru dürüst bir zeytin, bir bal almanın imkanı kalmadı. Zeytini çürütüp, iğrenç hale getirip öyle satıyorlar. Şöyle adam gibi yıllardır bir zeytin yiyemiyorum. Bir zeytin ekmek yemeğe hasretim. Bu iffetsizlik değil midir? Allah’ın nimetine saygısızlık değil midir?

Birtakım şerefsizler zeytin milyoneri olacaklar diye bizi mahrum bırakıyorlar. Haram olsun inşallah. Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Hak, “Arıya vahyettik” diyor. Vahiy kelimesi bir de Resulullah Efendimiz için kullanılıyor. Demek ki arı bu kadar önemli bir varlık. Arının binbir çiçek dolaşarak ürettiği bal aslında ufacık bebekten en yaşlı insana kadar en güzel gıda, en şifalı ilaç. Ama paragöz insanlar Allah’a da karşı geliyorlar. Arının ürettiği balı insana yedirmiyorlar. Kendi şekerli üretimlerini bal diye yutturuyorlar. Bu bir iffetsizlik değil midir? Bu alçaklık değil midir?

Arı bal üretiyor, üretici bu balın dörtte üçünü alacak, dörtte birini arıya bırakacak. Arı onu kışın yiyecek. Bu muhteris insanlar balın tümünü alıyorlar. Gıda olarak şekerli su bırakıyorlar. Bugün Türkiye’de hiç kimse Allah’ın arıya vahyettiği balı yiyemiyor. Allah da onlara iffetsizce kazandıkları paraları ağız tadıyla yedirmiyor.

Efendim, bu şekilde daha binlerce örnek verebiliriz. Özet olarak söylemek gerekirse bizim fıtratımıza aykırı olan herşey iffetsizliktir. Çünkü insan bir emaneti yüklenerek dünyaya geldi. Hepimizin özel bir misyonumuz var. Şu veya bu bahaneyle o misyondan uzaklaştığımız zaman iffetsiz insan oluyoruz. Söyleyeceklerim bu kadar.

Selam, sevgi ve saygı ile.

Sabri Tandoğan
Aziz Ruhları Şad Olsun.

...::Bu yazıyı arkadaşına gönder::...

Geri Dön

 

[Ana Sayfa] [Sabri Tandoğan] [Kitapları] [Yazıları] [Röportajları] [Resim Albümü] [Sizden Gelenler] [Dosya Arşivi] [Arama] [İletişim]